Leegstand in de Diestsestraat: februari 2011

Het vorige artikel over de leegstand in de Diestsestraat dateert van augustus 2010. Wat volgt is een update met de toestand van 12 februari 2011. Een viertal gebouwen staan al minstens leeg sinds 2008. Men blijft druk bouwen in de Diestsestraat: verschillende werven zijn afgewerkt en ondertussen zijn er weer een aantal werven bijgekomen.

Nog steeds leegstaand, al sinds 2008:

Nog steeds leegstaand (sinds vorige check in 2010):

Nog steeds bouwwerf:

Nieuwe bouwwerven:

Vroeger bouwwerf, nu nog leeg:

Vroeger leeg of bouwwerf, nu (terug) in gebruik:

Nieuw leegstaand:

De Flickr set met alle foto’s

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Leegstand in de Diestsestraat: februari 2011”

Carolien
(on maart 6th, 2011 at 14:52)

Dietstestraat 7 is nu een Avance schoenenwinkel. Dit weekend was de feestelijke opening. En schoenen Plenty is ook alweer open.

 
Georges GOOSSENS
(on maart 11th, 2011 at 13:12)

Leegstand word bestreden door fabelachtige belastingen te heffen. Ik kan er persoonlijk van meespreken. Ikzelf moest in 2000 , 200.000 BEF belasting betalen voor een werkmanshuisje dat ik in 1990 450.000 BEF betaalde. Ik vraag mij dan ook af wat een bedragen er gemoeid zijn met bvb het gebouw aan UZ st pieter dat moeten 100den miljoenen BEF zijn per jaar als ik mijn belasting voor het kleine huisje lineair extrapoleer. Ik heb mijn huisje willens nillens moeten weg doen. Als hetzelfde in de diestse traat zou gebeuren is het binnen een jaar of wat van de baan …niemand kan of wil miljoenen euros aan belastingen betalen wegens leegstand.