Stadsfotograaf Marco Mertens werkt aan de Leuvense 100

Stadsfotograaf Marco Mertens is een ambitieus man. In de komende maanden gaat hij op zoek naar de honderd beste foto’s die ooit door Leuvenaars gemaakt zijn. Hiervoor werkt hij samen met die andere topfotograaf Tim Dirven.

Afgelopen editie van Kulturama was het opvallend stil rond stadsfotograaf Marco Mertens. Dat betekent echter niet dat de man niet druk bezig is. Tijdens de komende maanden gaat hij op jacht naar de honderd meest beklijvende beelden ooit door Leuvenaars op de gevoelige plaat vastgelegd. Bedoeling is om te komen tot een mooie verzameling beelden die toont wat Leuven aan fotografisch talent in huis heeft. De foto’s worden verzameld via de website www.stadsfotograaf.be. Een professionele jury onder leiding van collega-fotograaf Tim Dirven selecteert. De honderd strafste beelden worden tijdens de zomer tentoongesteld in de antichambre van M-Museum Leuven.

Marco Mertens roept op: “Ben je amateur- of beroepsfotograaf? Heb je in je leven desnoods maar één foto gemaakt die je zo mooi vindt dat hij een plek zou mogen krijgen in een museum? Woon(de), werk(te) of studeer(de) je in Leuven? Zend dan maximaal drie van je beste foto’s in voor 30 april 2011. Wie weet pikt de jury jouw beeld eruit om je eeuwige roem te bezorgen in ‘De Honderd’.” “De keuze van het onderwerp is trouwens helemaal vrij, het mag over Leuven gaan maar dat is absoluut geen vereiste”, benadrukt de stadsfotograaf. De tentoonstelling vindt plaats van 30 juni tot en met 28 augustus 2011 in M.”

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.