‘De tuin van de rector’ door Mark Michiels

Het zouden interessante examenvragen zijn: wie heeft de grootste bananengenenbank ter wereld? Waar gaat men de trek na van de zalm? Of nog: waar kan men eten voor vier euro en dag en nacht op zwier gaan (wat meer zal kosten)? Mark Michiels wenkt je binnen in de ‘De tuin van de rector’, voor een virtuele wandeling langs de meest bijzondere verhalen die de Leuvense Alma Mater groot maakten.

Geleid door het stadsplan van de hand van meester-tekenaar Leo Fabri, doorploegt Mark Michiels de rijke traditie en verbondenheid van stad en universiteit. Reeds eeuwenlang gaan beide grootheden hand in hand, waardoor de stad en haar omgeving bezaaid zijn met universitaire gebouwen en monumenten. Van kastelen en begijnhoven, strijd en plezier, zeepaardjes en beiaardklokken, verlucht met prachtige kleurenfoto’s van Martine Soille en Chris Luyten.

Op dinsdag 22 maart 2011 wordt ‘De tuin van de rector’ van Mark Michiels voorgesteld naar aanleiding van De Nacht van de Geschiedenis, georganiseerd door Davidsfonds Nationaal. De presentatie vindt plaats om 20.00u in de Promotiezaal van de Universiteitshallen (Naamsestraat 22).

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “‘De tuin van de rector’ door Mark Michiels”

luc joris
(on mei 4th, 2011 at 12:49)

Dag Marc. Ik verneem en lees dat u de pedel van de Halle (en zijn schoonzoon) kent. Geert is mijn neef. Ik was 12 toen ik dat langharig werkschuw tuig op TV bezig zag, dat destijds de wieg (of bakermat) van de stichting van de kuleuven mee kleurde. Buiten muziekopnames rest er niet veel meer van die ‘stoute’ jaren. Bij verbouwingswerken aan onze woning in Heverlee (Parkpoort), zijn fragmenten van muurschilderingen te voorschijn gekomen in de kelder (Engelse vlag, cartoonfiguren, psychedelische kleuren). Universiteitsarchief (M. Derez) is hiervan op de hoogte (foto’s van huidige toestand worden gemaakt). Het is de bedoeling het ganse ensemble terug bloot te leggen als aandenken aan een donkere-existentiële-verborgen jeugdkroeg in de sixties van een universiteisstad.