Beeldende kunstenfestival ITHAKA trekt de boer op met een nostalgische caravan

Op 13, 14 en 15 maart maakt beeldende kunstenfestival ITHAKA het Leuvense straatbeeld onveilig met een heuse ouderwetse caravan. De bedoeling: het thema van dit jaar, nostalgie, in de kijker zetten en nieuwsgierigheid opwekken bij Leuvenaars, studenten en voorbijgangers allerhande. De caravan trekt gedurende drie dagen voorbij het Martelarenplein, de Alma’s en de Campus Heverlee. Centraal staan de ‘caravanbewoners’, die uit een andere tijd lijken te komen en zich op hun gemak in het maartse zonnetje opstellen om een potje te kaarten of een babbeltje te slaan. Nieuwsgierigen kunnen een kijkje komen nemen op het kunstenfestival, dat van 23 tot en met 26 maart plaatsvindt op de St-Pieterssite te Leuven.

Voor haar 19de editie graaft ITHAKA in het verleden. Het beeldende kunstenfestival, dat jaarlijks door de Leuvense Studentenraad LOKO wordt georganiseerd, geeft jong talent de kans om op een unieke leegstaande locatie te exposeren. Ditmaal strijkt ITHAKA neer op de St-Pieterssite: de 13e verdieping van het ziekenhuis, een oude fietsherstelplaats en een verpleegstersschool. Drie locaties die nostalgie uitademen. Achttien kunstenaars zijn conciërges van het museum der Onvoltooid Verleden Tijd, gidsen op deze tijdreis naar nog niet zo heel lang geleden. Van 23 tot en met 26 maart laten zij het kind in zichzelf weer even los.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.