Belgisch kampioenschap Carcassonne

Op 26 maart 2011 wordt voor de tweede maal in Leuven (Wilsele) het Belgisch kampioenschap ‘Carcassonne’ gehouden. Carcassonne is een bordspel waarbij het bord in de loop van het spel wordt gevormd door het aanleggen van tegels. Om beurten leggen de spelers een landtegel aan. Een aangelegde landtegel moet grenzen aan minimaal één andere landtegel. Ook moeten alle grenzen ‘kloppen': Een weiland moet grenzen aan een weiland, een stad aan een stad, een weg aan een weg. Het doel is uiteindelijk om zo veel mogelijk punten te verzamelen.

Het tornooi wordt gespeeld met de basisdoos, naar vijf ronden. Per tafel nemen vier spelers deel. De uiteindelijke winnaar mag zijn kansen verdedigen op het Wereldkampioenschap, dat plaatsvindt op 23 oktober 2011 in Essen (Duitsland). Het tornooi richt zich naar een breed publiek, jongeren, volwassenen en families.

Plaats van het gebeuren: Ontmoetingscentrum Wilsele-Putkapel, Pastoor Eralystraat 10, 3012 Wilsele. Aanmelden vanaf 09.00 uur, start tornooi om 10.00 uur.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.