Stichting ‘Vriendenkring Mannen van 1972′

Het 134ste Jaartal in de reeds lange traditie van de Vriendenkringen Mannen van het Jaar, werd op 11 maart gesticht in de Raadskelders Stadhuis Grote Markt 9 te Leuven onder impuls van de ‘Vriendenkring Mannen van 1962‘. De traditie ontstaan in 1890 met de Mannen van 1840 werd verdergezet. Dit gebeurde met de medewerking van het Leuvense stadsbestuur en het Verbond der Jaartallen Leuven. Met 50 waren de mannen van 1972 aanwezig, een veelbelovende aanloop. In een presentatie van de ‘Vriendenkring Mannen van 1962‘ werd op een ludieke manier herinneringen opgehaald aan het jaar 1972, terwijl wat meer uitleg gegeven werd over de werking van de vriendenkringen.

Deze vorm van verenigingsleven, waar mannen zich op hun veertigste verenigen, is uniek in de wereld. De vereniging steunt op het gemeenschappelijk geboortejaar en de op te bouwen vriendschapsbanden en dit los van elk politiek, sociaal, economisch, filosofisch of godsdienstig beletsel. Het uiteindelijk doel is de viering van hun vijftigste verjaardag in 2022. Het is dus niet zomaar bij elkaar komen om een verjaardag te vieren, het is iets blijvends bouwen.

Stichting 'Vriendenkring Mannen van 1972'

Stichting 'Vriendenkring Mannen van 1972'

Stichting 'Vriendenkring Mannen van 1972'

Meer foto’s op flickr.

In de komende weken worden de volgende ‘ Welkomstvergaderingen’ voorzien:

  • op vrijdag 1 april om 20.00u in brasserie Charly’s Martelarenplein 11;
  • op vrijdag 15 april o, 20.00u in café ‘St. Jean’ Martelarenplein 2;
  • en op woensdag 4 mei te 20.00u in café ‘Tempo’ in Kessel-Lo.
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.