Kookhuys Mafrans verkozen tot beste winkelconcept ter wereld

Kookhuys Mafrans sleepte vorige week in Chicago de Global GIA Award in de wacht voor het beste winkelconcept ter wereld. De Leuvense kookwinkel werd door de jury geroemd voor zijn uitgebreide klantenservice en innovatieve winkelconcept, waar klanten zelf keukenbenodigdheden zoals messen, blenders of espressoapparaten kunnen testen. Daarmee kwam Kookhuys Mafrans als één van de vijf bekroonde laureaten uit de bus, geselecteerd uit 23 internationale deelnemers.

Kookhuys Mafrans sprong er voor de jury uit dankzij zijn vernieuwende winkelconcept. “De organisatie van de winkel geeft klanten het gevoel alsof ze in hun eigen keuken staan”, aldus de tienkoppige expertjury tijdens de evaluatie. “De producten worden zeer creatief en op een interactieve manier tentoongesteld, bijvoorbeeld in de Marokkaanse soek. Ook het creatief gebruik van verlichting in de winkel draagt bij aan het design: oranje indirect licht in de koffiezone, led in de groene zone voor personal care en wasmachines, en speciale, hoge verlichting in de blauwe zone met elektrische huishoudapparaten.”

Verder sprong de jarenlange expertise en uitgebreide klantenservice van Kookhuys Mafrans in het oog, met persoonlijk advies voor de klanten, op basis van kennis en persoonlijke ervaring met de producten van het verkoopteam, en een eigen hersteldienst.

De top vijf van de geselecteerde laureaten wordt verder aangevuld door Japan, Brazilië, Mexico en Finland, dat ook de award voor Excellence in Visual Merchandising binnenhaalde.

“Met Kookhuys Mafrans willen we hobbykoks en amateur-liefhebbers van koken die échte shopervaring geven”, aldus zaakvoerder Vital Mafrans. “We merkten al dat dankzij onze nieuwe winkelinrichting en aangename winkelsfeer mensen langer in de winkel bleven, en dat ze ons advies steeds apprecieerden. De GIA Award is voor ons nog een extra erkenning dat de mensen ons concept smaken.”

De familie Mafrans lanceerde de gloednieuwe conceptstore in 2009, na bijna een eeuw ervaring in elektrische huishoudapparatuur. Klanten kunnen er aan verschillende themakookeilanden zelf uittesten welk mes het vlotst snijdt of welke grillpan de meest perfecte steak bakt, en ze kunnen zien én proeven welk espressoapparaat de beste schuimlaag maakt. De nieuwste trends op culinair vlak komen aan bod: van moleculaire technieken als espuma’s tot trage garing in speciale AEG-ovens of Teppan Yaki-koken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.