Vreemde betoging op vrijdag 18 maart

Uit goede bron hebben we vernomen dat komende vrijdag marktdag wel eens opgeschrikt zou kunnen worden door een stel vreemde betogers.

“Wie wil er nu hetzelfde zijn?” zegt Nathalie Peeters, één van de organisatoren, “het zijn juist onze individuele keuzes die ons mooi en interessant maken”.
“En daarnaast is het ook wel een beetje om de mensen te helpen nadenken,” vult Rosa aan, een van de bejaarden die manifesteert voor ‘Slow Motion’, één van de vele thema’s van deze betoging. “Als ze de blinden maar op het juiste pad houden, dan is het goed, want dàt zijn kadeekes!” De andere thema’s, trubbels en co verklappen we nog niet, daarvoor moeten jullie zelf maar gaan kijken!

Het geheel is de aanzet tot een event op de Grote Markt, dat onder de naam ‘DiverCity’ de diversiteit in de stad Leuven belicht. Want diversiteit is meer dan een andere kleur, het heeft ook te maken met andere fysieke en culturele kenmerken, smaken en levenskeuzes!

Het is dit dat Felicia Denys en Hans De Roey, organisatoren van DiverCity en laatstejaarsstudenten Project Kunstvakken aan Groep T, stevig in de verf willen zetten. Hans de Roey: “Om 11u30 vindt er op de Grote Markt een ongewone, ludieke en hartverwarmende flashmob plaats. De tweedejaarsstudenten PKV realiseren ter plaatse een verrassingsact met de medewerking van een heel diverse groep: o.a. lagere schoolkinderen van methodeschool De Grasmus, senioren van woon- en zorgcentrum Ter Putkapelle, participanten van een Leuvense buurtwerking die sociale projecten opzet voor kansarmen en de internationale studenten van de ‘International Educating Class’- van GroepT – Leuven Education College.” Felicia voegt eraan toe: “Ze zijn allemaal heel enthousiast om mee te werken. Het is natuurlijk heel leuk om het publiek te verrassen en te vergasten op vreemde slogans en een warm slot”.

En dat is slechts het begin voor de participanten en hun toeschouwers. Want nieuwsgierige passanten kunnen verder nog een wens op een vlag zetten en laten waaien in de wind, zich laten fotograferen met een paar diverse vrienden en/of onbekenden op een fluweelrode bank, meespelen in een stop motion filmpje, en nog veel meer.

Want diversiteit vult aan, versterkt en opent de blik. DiverCity for all!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.