Een nieuwe jas voor de bibliobus

De Jeugdboekenweek 2011 staat in het teken van ‘Geheimen met een grote G’ en loopt van 19 tot en met 27 maart. Omdat de Bibliobus vooral kinderen bedient, is dat voor de Bib hét uitgelezen moment om de nieuwe jas van de bus te onthullen.

Met zijn opvallend speelse nieuwe outfit op containerformaat wordt de Bibliobus meer dan ooit het grootste uithangbord van de Bib. Overal brengt hij boeken, cd’s, dvd’s en nog veel meer naar de mensen in het Leuvense.

Omdat de bus daarnaast ook een scholenwerking ondersteunt en bij de wijkwerking voornamelijk kinderen bereikt, is het aanbod voor kinderen groter. Voor volwassenen bestaat de wisselende collectie hoofdzakelijk uit romans en verder uit een beperkt aanbod van tijdschriften.

Op de Bibliobus kan er gebruik worden gemaakt van een computer om de Leuvense bibcatalogus te raadplegen en om materialen te reserveren, zodat alle bibmaterialen op de bus kunnen ontleend worden.

Dat de bus niet louter een groot uitgevallen speeltje van de bib is, bewijzen de cijfers. Via de scholenwerking alleen al vinden 30.000 materialen hun weg naar de jonge lener. Nog eens 30.000 extra gaan over de kleine toonbank van de bibliotheek op wielen, verspreid over 9 wijken.

Jeugdauteurs op wielen
Ter gelegenheid van de jeugdboekenweek en de nieuwe jas van de bus, zet de Bib drie jeugdauteurs op wielen. Tom Schoonooghe, Sandrine Lambert en An Candaele geven met overgave hun schrijversgeheimen prijs aan het jonge publiek op de bus.

Dinsdag 22 maart – Tom Schoonooghe

  • 13.00 – 13.40 uur | De Grasmus, Leuven
  • 14.00 – 14.40 uur | SBLO Parkschool, Heverlee
  • 15.00 – 15.20 uur | Windekind, Leuven

Donderdag 24 maart – Sandrine Lambert

  • 09.00 – 10.00 uur | Don Bosco, Heverlee
  • 10.10 – 11.00 uur | VBS Terbank-Egenhoven, Heverlee
  • 11.20 – 12.00 uur | VBS Terbank, Heverlee

Vrijdag 25 maart – An Candaele

  • 13.00 – 14.20 uur | De Twijg, Wijgmaal
  • 14.30 – 15.10 uur | VBS De Bosstraat, Wilsele
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.