Koninklijke Zangkring Trinitas viert 90-jarig bestaan

De Koninklijke Zangkring Trinitas viert dit jaar haar 90-jarig bestaan. Ontstaan uit het oudleerlingenkoor van het Heilige Drievuldigheidscollege groeide Trinitas uit tot een vaste waarde in de koorwereld. Op 27 maart 2011 wordt het 90-jarig bestaan gevierd met een jubileumconcert.

Op 19 maart 1921 richtte pater Gregoire een koor op van oud-leerlingen met als bedoeling de religieuze plechtigheden in het Heilige Drievuldigheidscollege op te luisteren. In 1924 werd de ‘Section Chorale des Anciens Élèves du Collège’, dat in eerste instantie een mannenkoor was, omgedoopt tot Trinitas. 90 jaar later zijn zingen, vriendschap en plezier maken nog steeds de kernbegrippen van het koor. De voorbije 12 jaar gebeurde dit onder deskundige leiding van de talentvolle dirigente Karen Haspeslagh.

Op 27 maart om 14.30u wordt het jubileum gevierd met een concert. Dit vindt plaats in de kapel van het Heilige Drievuldigheidscollege op de Oude Markt in Leuven. Het concertprogramma is opgebouwd rond diverse thema’s en omvat gezangen in verschillende stijlen uit zowat 400 jaar muziekgeschiedenis. Voor de gelegenheid wordt Trinitas bijgestaan door acht solisten onder leiding van Raymond Heeren.

Kaarten kosten 12 euro (6 euro voor kinderen onder de 12 jaar) en kunnen gereserveerd worden op kztrinitas@gmail.com. Aansluitend op het jubileumconcert biedt het Leuvense stadsbestuur een receptie aan op het stadhuis.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.