Boekvoorstelling ‘De tuin van de rector’

Op dinsdag 22 maart 2011 woonde ik tijdens De Nacht van de Geschiedenis de boekvoorstelling van ‘De tuin van de rector’ van Mark Michiels bij. De promotiezaal van de Universiteitshallen stroomde vol met nieuwsgierigen en even na achten werd de avond op muzikale wijze geopend door een duo van harp en blokfluit. De aanwezigen waren meteen in de juiste stemming.

Na een inleiding door een joviale professor, nam Mark Michiels, de schrijver, het woord. Hij had samen met fotografe Martine Soille een leuke powerpointpresentatie in mekaar geknutseld. Aan originele ideeën om het toerisme in Leuven een boost te geven ontbrak het hem alvast niet. Of wat dacht je van het voorstel om een kabellift te bouwen die loopt van het Van den Heuvelinstituut, over het STUK tot aan het Redingenhof? Ook het idee om via een “miracle aerial mattress tour” de Dijle te verkennen op luchtmatrassen in de vorm van de Fiere Margriet kon op veel bijval uit de zaal rekenen. En voor de groene jongens was er het idee om een Celestijnen windfarm op te zetten: hernieuwbare energie uit Heverlee.

‘De tuin van de rector’ is een boek dat niet enkel bedoeld is om door toeristen gelezen te worden. Ook Leuvenaars zelf zullen zich verbazen over de sappige verhalen uit de geschiedenis van de Leuvense Alma Mater. Je kan het boek thuis lezen, maar dé beste manier om van dit boek te genieten is gewoon op straat. Gebruik het stadsplan van de hand van meester-tekenaar Leo Fabri als een gids langs de vele gebouwen en curioriseiten van de roemrijke Katholieke Universiteit.

Boekvoorstelling 'De tuin van de rector

Boekvoorstelling 'De tuin van de rector

Boekvoorstelling 'De tuin van de rector

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Boekvoorstelling ‘De tuin van de rector’”

Moscha
(on maart 24th, 2011 at 23:40)

WAAUW, proficiat! Ben heel erg benieuwd :)

 
Daisy
(on maart 25th, 2011 at 19:36)

Was inderdaad een zeer geslaagde avond. De dag nadien ben ik meteen gaan lezen in het boeiende boek en prachtige foto’s .
Proficiat aan alle medewerkers maar vooral aan de auteur Mark Michiels