Zuster Jeanne Devos in gesprek met Machteld Libert

Vormingplus Oost-Brabant brengt in de reeks ‘Mensen met een passie': Zuster Jeanne Devos. Machteld Libert, VRT journaliste, gaat met haar in gesprek op zondag 3 april van 10.30u tot 12.30u.

Jeanne Devos, geboren in Kortenaken, is een Belgische zuster die zich inzet voor hulp aan de armen in de sloppenwijken van Bombay, India. In 2005 werd ze genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. In 2009 ontving ze het Grootkruis in de Kroonorde. Ze richtte ook de National Domestic Workers Movement op, die zich ontfermt over verschopte straatkinderen en misbruikt huispersoneel. Een beweging die organisch groeide uit de buik van sloppenwijken heeft zich vermenigvuldigd tot een bijna ontelbare groep en telt ruim 2 miljoen leden. Machteld Libert, VRT journaliste, gaat met haar in gesprek.

Praktisch
Plaats: LDC Wijnveld, Wingerdstraat 14, 3000 Leuven
Deelname prijs: 6 euro
Inschrijven bij Vormingplus Oost-Brabant of 016 525 900

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.