De Hongerige Stad – Mo*debat

“De Hongerige Stad. Hoe voedsel ons leven vormt.” is het recent verschenen boek van Carolyn Steel. Op uitnodiging van Voedselteams presenteert ze haar boek op woensdag 30 maart 2011 in STUK in Leuven tijdens een MO* debat. Haar recente doortocht in Groningen en Amsterdam bleef niet onopgemerkt door de Nederlandse pers en publiek. In Vlaanderen is ze voorlopig weinig gekend, maar dat zal snel veranderen.

De hongerige stad onderzoekt hoe de moderne voedselproductie de balans van het bestaan heeft verstoord en laat zien dat we een eeuwenoud probleem nog steeds niet hebben opgelost. Toch vormt dát probleem de kern van een heleboel andere problemen van deze tijd, van overgewicht en de onverbiddelijke opkomst van de supermarkten tot en met de vernietiging van de natuur. Van het land (en de zee) naar markt en supermarkt, van keuken naar eettafel, van vuilnisbelt naar recycling – Carolyn Steel reist ons voedsel achterna, waarbij ze in elk stadium van de voedselcyclus ingaat op historische achtergronden en actuele problemen.

Mo*debat in Leuven op woensdag 30 maart 2011
Programma:

  • 20.00 introductie Wim Merckx, Voedselteams
  • 20.10 lezing Carolyn Steel
  • 21.10:Voedselproductie en de Vlaamse stad: door Karel Lhermitte, Landelijke Gilden
  • 21.25 reacties en afsluiting

Moderatie: Alma De Walsche, Mo* Magazine. Organisatie: Voedselteams vzw, ism Mo*Magazine, JNM, Landwijzer en STUK
Inkom: 4 €. Tickets kunnen via: ticket@stuk.be, 016/320320 of via www.stuk.be onder lezingen
Op de avond zelf wordt het boek te koop aangeboden aan 19.95 €, Voedselteams organiseert een signeersessie met Carolyn Steel na afloop van het debat.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.