Leerlingen Wijnpers Leuven doorbreken grenzen op 1 april

Op vrijdag 1 april organiseren de eindejaarsleerlingen van de afdeling Toegepaste Beeldende Kunst van de provinciale school De Wijnpers een vernissage van hun eindwerken. Deze eindwerken werden gebundeld in de tentoonstelling ‘Cross-Over. fast For(w)Art 10′ die van 2 tot 6 april te bezichtigen is in de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst De Lei in Leuven.

De laatstejaarsleerlingen Toegepaste Beeldende Kunst van De Wijnpers stallen hun creativiteit en techniekfinesse uit in een originele tentoonstelling van hun eindwerken. Negentien leerlingen hebben het hele jaar gewerkt rond het thema ‘Cross-Over’. Zij steken, letterlijk, grenzen over en tasten beperkingen op elk vlak af. Inhoudelijk worden muren gesloopt maar ook de gebruikte technieken doorkruisen elkaar.

De leerlingen waagden zich niet onbeslagen op het ijs. Coördinator-leraar-fotograaf Joeri Minnart heeft, samen met het lerarenteam van beeldende kunsten, gezorgd voor een professionele begeleiding. Opstartdagen, praktijkdagen, tentoonstellingsbezoeken, interviews met andere kunstenaars hebben de jonge kunstenaars in spe gestimuleerd” zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor onderwijs.

Het hele gamma van kunstuitingen komt ‘grenzeloos’aan bod. Zo worden tekeningen, nadat ze ingescand en gefilmd zijn, een stop motion animatiefilm. In de maquette van een huis wisselt buiten met binnen. Genetische beperkingen worden ongedaan gemaakt en de speelbal van creativiteit wanneer speelgoedbeesten opnieuw worden samengesteld. Foto’s van transseksuelen weerspiegelen psychologisch limieten.

Deze kunstwerken worden tentoongesteld van 2 tot en met 6 april van 10 tot 17 uur in de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst ‘De Lei’.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.