Villa aan Ruelensvest voorlopig gered

De villa Fontaine op de hoek van de Ruelensvest en de Leo Dartelaan is voorlopig gered. Vlaams Minister van Erfgoed Geert Bourgeois heeft het beschermingsbesluit getekend waardoor het gebouw geklasseerd is als waardevol stadsgezicht. M.a.w. de gevel en de tuin moeten behouden worden volgens dit besluit.

De stad Leuven heeft de bouwplannen van de bouwpromotor Globiss al 2 keer afgekeurd en op dit moment ligt het dossier bij de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant. De provincie neemt een beslissing op 14 april 2011 en kan in principe toch nog een bouwvergunning geven, tegen de wil van de stad in. Ondertussen is de bouwfirma toch al begonnen met de afbraak in het gebouw: de badkamer en keuken is afgebroken, een aantal ramen zijn kapotgemaakt en binnendeuren en omlijstingen zijn verwijderd. Dit is volgens de wet toegelaten en dit werd gecontroleerd door de stedelijke dienst Ruimtelijke Ordening en de wijkagent.

Meer informatie kan je vinden in de facebook groep ‘Red het hoekhuis ruelensvest – leo dartelaan’.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.