Dertigste verjaardag ziekenhuisschool Leuven

Op zaterdagvoormiddag 2 april 2011 vierde de ziekenhuisschool van UZ Leuven haar 30e verjaardag met een academische feestzitting. De viering had als thema ‘Geef me veerkracht’.

Het thema van de feestviering sluit aan bij het onlangs verschenen boek ‘Geef me veerkracht‘ (Davidsfonds Leuven) over onderwijs aan langdurig zieke kinderen. Net als in het boek werd er tijdens de viering een balans opgemaakt van wat de ziekenhuisschool vandaag betekent tijdens de behandeling van zieke kinderen in het ziekenhuis. Er wordt ook teruggeblikt hoe een schooltje met zes leerkrachten in 1980 uitgroeide tot de huidige school met 43 leerkrachten.

Vandaag biedt de ziekenhuisschool UZ Leuven onderwijs in drie vestigingsplaatsen: Leuven, Pellenberg en Tienen. 900 kinderen en jongeren uit het kleuteronderwijs, het lager en het secundair onderwijs krijgen jaarlijks ‘les op maat’ in het ziekenhuis. Dagelijks komen er gemiddeld 120 leerlingen naar de ziekenhuisklas, waarvan 80 in campus Gasthuisberg, 15 in campus Pellenberg en 25 in het psychiatrisch ziekenhuis van de Broeders Alexianen in Tienen. De ziekenhuisschool werkt meestal in overleg met de thuisschool van de leerling. Zo worden er afspraken gemaakt over de noodzakelijke vakken en leerstofonderdelen. Na ontslag uit het ziekenhuis moet de betrokken leerling immers in zijn eigen school de draad weer kunnen opnemen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.