Viering einde restauratiewerken Sint-Pieterskerk

De restauratie van de buitenzijde van de Sint-Pieterskerk is, na 25 jaar hard werken, eindelijk afgerond. Een goeie reden om te vieren dat deze mooie gotische kerk eindelijk van haar stellingen verlost is. En over tien jaar volgt hopelijk het volgende feestje, want dan zou de restauratie van de binnenkant voltooid moeten zijn.

Scala pakte het publiek in met een fijn optreden volgens gekend recept: engelachtige vrouwenstemmen die klassiekers uit de pop en rock herinterpreteren. Daarna namen enkele prominenten het woord: de pastoor van de Sint-Pieterskerk, de voorzitter van de kerkfabriek, schepen Vansina en burgemeester Tobback. Tobback kon het uiteraard niet laten om zijn vrienden bij de Vlaamse administratie een veeg uit de pan te geven. ;-) Daarna was het tijd voor een drankje terwijl de toeschouwers konden genieten van het (te korte) klank- en lichtspel op de toren van de Sint-Pieterskerk.

Meer filmpjes:
‘Ik hou van u’ door Scala
Speech Tobback
Klank- en lichtspel (1)
Klank- en lichtspel (2)
Klank- en lichtspel (3)

Bekijk ook de foto’s van Luc Vanmolecot.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.