Expo Maria Iaram in de Norbertuspoort

Van 15 april tot 8 mei 2011 stelt Maria Iaram haar schilderijen tentoon in de Norbertuspoort van de Abdij van Park in Heverlee.

Maria werkt met olieverf op doek, haar schilderijen zijn semi-abstract en transparant. Schilderen is bij haar ‘kijken’ naar de natuur, maar verder kijken dan datgene wat je ziet. Ze zoomt als het ware in op de vorm zodat de vorm terug ondefinieerbaar wordt. Haar schilderijen groeien ook heel organisch. Ze krijgen hun gelaagdheid en dieper karakter door het over elkaar aan brengen van verschillende transparante lagen.

De tentoonstelling past in het beleid van de stad Leuven om regionale kunstenaars een platform te bieden om tentoon te stellen onder de noemer EXPO LEUVEN. Samen met M, 30CC, SLAC en Kunst In Huis selecteren zij jaarlijks een aantal projecten voor exporuimte Tweebronnen (in samenwerking met Kunst In Huis Kunstuitleen), kapel Romaanse Poort en Norbertuspoort Abdij van Park. In het verleden werd zo al samengewerkt met meer dan 30 kunstenaars en kunstverenigingen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.