Wina Lenteconcert – verslag

Afgelopen dinsdag vond in Aula Pieter De Somer het jaarlijkse Wina Lenteconcert plaats, dit jaar al toe aan de 15e editie. Dat de studenten Wiskunde, Fysica en Informatica meer kunnen dan heel de dag achter de computer zitten of moeilijke wiskundige problemen oplossen werd nog maar eens bewezen. Het niveau lag dit jaar aanzienlijk hoger dan de vorige jaren en daar heeft het talrijk opgekomen publiek met volle teugen van genoten.

De nadruk lag zoals andere jaren op muzikale acts, maar er was ook plaats voor gedichten en (muzikaal) cabaret. Er was ook een acrobatie act voorzien, maar die was door een ongeluk van 1 van de deelnemers op het laatste moment afgeblazen. Alvast veel beterschap gewenst!

De avond begon met een intro door het cultuurteam van Wina waarvan ik de eerste noten wel gemist heb door het zoeken naar een parkeerplaats in Leuven Centrum. Daarna was er een quatre mains stuk, gespeeld door 3 personen.

Maar het Wina Lenteconcert is meer dan alleen een concert. Tussen de optredens door worden immers de Gouden Krijtjes uitgereikt, de awards voor de beste proffen en assistenten van het jaar volgens de studenten. Naast de klassieke categorieën als Beste Prof Wiskunde, Beste Assistent Informatica, … waren er dit jaar ook Krijtjes voor o.a. de Meest Stralende Prof, de Prof met wie je het liefst eens een pintje wil gaan drinken en de Prof met het origineelste examen.

Voor de pauze was het vooral klassiek wat de klok sloeg met een duo piano/dwarsfluit, een duo piano/hoorn, een stukje op de accordeon (zoveel knopjes!) en om het eerste deel af te sluiten 2 vrolijke pianostukjes die subliem gebracht werden door Bart D., ondertussen bijna een vaste waarde op het lenteconcert.

Was het niveau voor de pauze al hoog dan ging dat na de pauze nog de hoogte in met Awesomesauce (een zestal met zang, drum, basgitaar, saxofoon, viool en akoestische gitaar) en een meeslepende voordracht van eigen gedichten door Maïté J-M. (ook een vaste waarde geworden met haar meeslepende voordrachten).

Verder was er nog een vrolijk dwarsfluitduet, een dramatisch pianostuk, een stukje muzikaal cabaret en een door twee broers eigen gecomponeerd stuk voor xylofoon en piano.

Om af te sluiten gaf Amuse, het gloednieuwe Leuvense showkoor, ons een voorsmaakje op hun eerste optreden in mei.

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.