37ste Paasfeesten internationale volksdans en volksmuziek

Al 37 jaar organiseert een groepje enthousiaste vrijwilligers in samenwerking met de stad de Leuvense Paasfeesten. Volksdansgroepen uit heel Europa en zelfs daarbuiten zakken daarvoor naar Leuven af in het Paasweekeinde (22 tot 25 april). Vier buitenlandse groepen komen hun tradities tonen. Zij worden in Leuven verwelkomd door de dans- en vendelgroepen Rozemarijntje, Reuzegom, ‘t Havermeuleke en Carpevento.

De Paasfeesten slagen er in om evenementen aan te bieden aan een heel divers publiek. Voor de senioren en hun kleinkinderen is er op vrijdagnamiddag 22 april een bijzondere voorstelling van de buitenlandse groepen, met taart en koffie. Zaterdagnamiddag wordt het grote publiek in de stad een voorsmaakjegegeven  van wat de diverse groepen te bieden hebben en vindt de traditionele paaseierenworp plaats op het stadhuis. Op zaterdagavond 23 april wordt in samenwerking met Danspunt een groots lentebal georganiseerd met Vlaamse en internationale volksdans. Maandagnamiddag 25 april is er de festivalvertoning voor het grote publiek, met de Leuvense en de bezoekende groepen. De Rijschool in hartje Leuven in de Rijschoolstraat is de plaats waar dit allemaal gebeurt.

Maar de Paasfeesten zijn veel meer dan een reeks voorstellingen voor het publiek. Je maakt er plezier met vrienden van heel ver weg. Je communiceert met elkaar in een taal die je niet echt goed kent, of gewoon met handen en voeten. Je probeert danspasjes uit in soms bizarre ritmes uit verre landen. Je bouwt nieuwe vriendschappen op met mensen die je misschien nooit meer zal terugzien. Soms worden het hechte vriendschapsbanden en heb je een adres in een ver land waar je altijd welkom bent. Dat is de sfeer van de Paasfeesten: echte vriendschap tussen de volkeren.

Alle informatie op www.paasfeestenleuven.be

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “37ste Paasfeesten internationale volksdans en volksmuziek”

Wouter Horré
(on april 11th, 2011 at 20:57)

De link naar de website van Reuzegom is fout. De juiste link is http://www.reuzegomleuven.be.