Uitgelezen Summertime! Met Hannelore Bedert, Filip Joos en Koen Fillet

Een literaire avond zonder schrijvers, maar met een panel van bevlogen lezers en spitante gasten. Een avond over literatuur, over lezen, over begeestering, over de liefde voor het boek. Tijd voor een verse boekenoogst en boeiende gasten in deze laatste editie van Uitgelezen dit voorjaar.

De avond is zoals steeds opgedeeld in twee stukken.

Voor de pauze werpen vier panelleden hun licht op drie fijne boeken. Naast de vaste panelleden Jos Geysels en Anna Luyten verwelkomen wij twee bijzondere speciale panelleden: radiomaker Koen Fillet, die samen met Sven Speybrouck het zaterdagochtendprogramma “Interne Keuken” presenteert op radio 1 en de bevlogen voetbalverslaggever, broer van Ruth Joos en tevens een zeer belezen man Filip Joos.

Na de pauze pakken de vier panelleden elk apart uit met hun persoonlijke leestip. Dat alles, zoals steeds, onder het deskundig leiderschap van de immer beminnelijke Fien Sabbe. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door één van onze fijnste vrouwelijke singer-songwriters Hannelore Bedert. Zij brengt enkele nummers uit haar nieuwe cd “Uitgewist”.

DE BOEKEN OP TAFEL

Niks anders dan woorden van lof over het romandebuut van Peter Buwalda. Deze in Brussel geboren Nederlander was mede-oprichter van het literaire muziektijdschrift Wah-Wah en schreef verhalen voor Vrij Nederland.

In februari was hij nog een graag geziene gast tijdens Kulturama Jazz. Tegelijkertijd reisde hij ook Nederland rond met het schrijverskaravaan van Behoud de Begeerte. In de roman “Bonita Avenue” maken we kennis met Joni Sigerius, de dochter van de rector magnificus van de Twentse universiteit. Samen met haar vriend Aaron drijft ze samen een handeltje dat ze voor haar briljante vader maar liefst verborgen houdt. Het is in het jaar van de vuurwerkramp dat de boel ook in het gezin Sigerius serieus explodeert.

Peter Buwalda schreef met “Bonita Avenue”, ondertussen ook opgenomen in de longlist van de AKO Literatuurprijs,  een meeslepend debuut over noodlot en verval, idylle en schoonheid.

In “Het Onderzoek”, de nieuwe roman van de op handen gedragen Philippe Claudel, wordt een groot bedrijf in een industriestadje getroffen door een golf van zelfmoorden. Een onderzoeker wordt eropuit gestuurd om de oorzaak te achterhalen. Maar hoe harder hij zijn best doet om door te dringen in het bedrijf, hoe moeilijker het hem gemaakt wordt.

Twee jaren geleden overleed de Nederlandse schrijver en columnist Martin Bril op 49-jarige leeftijd. In “Meisjes” werden zijn mooiste verhalen verzameld over meisjes, vrouwen, moeders en dochters. Meisjes op straat, meisjes bij de bushalte, meisjes in de snackbar, en meisjes op het Binnenhof: Bril kwam ze overal tegen, en hij schreef er zijn leven lang over.

Geen reden om op 21 april lui in de zetel te blijven liggen. In het kader van de Wereldboekendag maak je ook kans op een fijne reis. Breng dus op Uitgelezen een roos mee (met naamkaartje eraan verbonden) en je maakt kans op een citytrip naar Barcelona.

PRAKTISCH

Op donderdag 21 april 2011, om 20.00 uur, in 30CC/Tweebronnen, Diestsestraat 49, Leuven.
Tickets kosten € 5 en € 3 voor -26 jaar of met Cultuurkaart K.U.Leuven

i 30CC/Ticketbalie in Tweebronnen, Diestsestraat 49, 3000 Leuven, [tel] 016 300 900, www.30CC.be

TICKETS TE WINNEN?

Het zomerweer, een zegen of een lust? Het vraagt wel wat van een mens om hieraan te kunnen weerstaan. Wij geven hierom drie duotickets weg. Bevestig snel als je wilt komen en de duotickets zijn voor jullie. Mailen naar danny.theuwis@leuven.be  volstaat!

Tot dan!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.