Flanders DC opende eerste coworking space in Leuven

Flanders DC opende op 24 maart de eerste coworking space in haar kantoor op de Diestsevest 76 in Leuven. “Dat is meteen het startschot voor een coworkingnetwerk in Vlaanderen, Bar d’Office genaamd”, zegt Pascal Cools, algemeen directeur van Flanders DC, “In Antwerpen opende in februari een locatie bij Designcenter De Winkelhaak. Bij Kaai 16 in Hasselt kan je vanaf 21 april terecht. Wie in Leuven inschrijft, kan ook in andere steden terecht, en omgekeerd.”

Faciliteiten
Alle werkfaciliteiten zoals internet, printer en vergaderzalen zijn aanwezig.
Iedereen is welkom maar coworking is vooral nuttig voor:

  • zelfstandigen die best wat meer sociaal contact of af en toe een vergaderzaal willen
  • werknemers, vertegenwoordigers met een te beperkt thuiskantoor
  • creatievelingen op zoek naar ondernemende mensen
  • ondernemers op zoek naar creatieve ideeën

Enkel leden kunnen de werkfaciliteiten gebruiken. Lid worden kan vanaf 1€ per dag (30€ per maand). Voor diensten als printen, faxen en huur van vergaderzalen wordt een stukprijs gerekend.

Coworking, een opkomende trend
Coworking is al flink ingeburgerd in wereldsteden als New York, Londen, Los Angeles, Berlijn etc. In België zijn er o.a. in Brussel coworking spaces. Het idee is eenvoudig: je werkt beter samen dan alleen. Naast een professionele werkplek biedt coworking een netwerk en interactie met andere professionals. Coworking maakt alleen werken gemakkelijker en boeiender. Met Bar d’Office komt er een coworkingnetwerk in Vlaanderen. Het is een initiatief van Designcenter De Winkelhaak en Flanders DC.

Interactie
Interactie staat centraal en wordt gestimuleerd door de website, de inrichting en de aanwezige matchmaker. Die laatste zal de coworkers aanspreken voor een losse babbel en ook voorstellen aan andere coworkers.

De principes
Bar d’office is gebaseerd op de waarden die de grondleggers van coworking reeds gedefinieerd hebben: samenwerking, netwerk, duurzaamheid, openheid en toegankelijkheid.

Meer info: www.flandersdc.be/bardoffice

Foto’s van de Coworking Space:
Coworking space

Enter Diestsevest 76 in Leuven

Board room

The table

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.