El Sombrero

In de Spaanse les wordt niet alleen gezwoegd en gezweet op de vervoegingen van werkwoorden, er is ook plaats voor wat gezelligheid, zo nu en dan. Daarom trokken we op een maandagavond met een groep van 27 liefhebbers van de Spaanse taal naar Mexicaans restaurant El Sombrero. Omdat we eerst nog les hadden, waren we pas rond een uur of half negen in het restaurant waar al een kleurrijk gedekte tafel op ons gezelschap stond te wachten.

El Sombrero ligt aan de Lei, in de buurt van het SLAC, op een plaats waar weinig restaurants zijn. Het interieur is in vrolijke primaire kleuren geschilderd. Het rood, groen, geel en blauw van de muren komt eveneens terug in de tafelkleedjes. Aan de voordeur staat een reusachtige palm waarvan de bladeren tot aan het plafond reiken en aan het plafond hangt een ventilator. De muren zijn versierd met maskers en sombrero’s die een Mexicaans sfeertje oproepen.

We werden vriendelijk onthaald en tot mijn grote verbazing mocht iedereen aan tafel vrij uit de uitgebreide menukaart kiezen. Eerlijk gezegd heb ik het nog niet vaak meegemaakt dat zo’n grote groep vrij mag kiezen. Meestal vraagt men maximaal uit een stuk of vijf gerechten te kiezen. Een pluim voor de keuken van El Sombrero dat ze dit aankonden.

Op de menukaart van El Sombrero vind je typisch Mexicaanse gerechten zoals burrito’s, tortilla’s, fajita’s, mole poblano, chile con carne, combinaciones en nog veel meer. Voor mij was de keuze simpel: ik ging voor de fajita’s El Dorado en mijn vriend voor de combinacion campeche. Altijd leuk, zo’n doe-het-zelf maaltijd. En bij een typisch Mexicaans gerecht, hoort natuurlijk een margarita. De margarita was goed, maar ik heb zeker al betere gedronken.

Ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was van de efficiëntie van de keuken. Om 20.55u had onze groep haar bestelling geplaatst en om 21.30u was de laatste persoon aan tafel bediend. Ongetwijfeld kon een deel van de gerechten simpel opgewarmd worden, maar toch, knap gedaan.

Wat ik wel wat jammer vond, is dat mijn fajita’s niet sissend in het pannetje geserveerd worden, zoals die eigenlijk hoort. En ik vond het geheel ook wat aan de vettige kant. De fajita’s van de El Sombrero konden voor mij niet tippen aan die van la Cucaracha, maar daar moesten we wel langer op ons eten wachten.

De prijs-kwaliteitsverhouding was alleszins dik in orde. We hadden gebruik gemaakt van de mogelijkheid die de site bood en de bonnen afgedrukt die omgerekend recht gaven op een korting van vier euro per persoon. (Van maandag tot donderdag krijg je met deze bonnen 8€ korting per 2 personen.) Een bijzonder aangename én portemonnée-vriendelijke avond. Een aanrader om in groep iets te gaan eten.

Praktisch
Lei 25
3000 Leuven
tel: 016/23 12 28
fax: 016/47 39 66
http://www.elsombrero.be/

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “El Sombrero”

sonja
(on juli 22nd, 2016 at 18:06)

wij waren tot voor een 2 tal jaren ook heel erg fan van el sombrero, toen ze nog echt à la minute het eten klaarmaakten …. sindsdien gaat het om opgewarmde troep, sorry voor de uitdrukking maar ze is correct
de “combinacions” die we bestelden, het bord gloeiend heet, komt zo uit de microgolf, daarop je groenten en de bijgerechten, die beginnen ook te sissen, de saus stolde op je gerecht, niet smakelijk….
de ananas bij het dessert overrijp, om niet te zeggen rot
steeds slechtere kwaliteit en minder in je bord, behalve de prijs die stijgt, de bediening laat vaak ook te wensen over
en dan de hitte en het lawaai !
ik begrijp niet dat er nog zoveel volk komt, maar zijn het niet vooral groepen, als je in grote gaat ban je door de ambiance minder kritisch voor je bord