Kampioenen OHL geven aftrap stickerverkoop Rode Kruis-Leuven

Afgelopen weekend werd voetbalploeg Oud-Heverlee Leuven kampioen in tweede klasse. Dat ze het hart op de juiste plaats hebben, bewezen ze door mee de aftrap te geven van de jaarlijkse stickerverkoop van het Rode Kruis Leuven. Toevallig werd voor deze editie van de bekendste stickeractie van Vlaanderen voor het thema’‘FC De Kampioenen’ – naar de gelijknamige televisiereeks – gekozen.

“Wij zetten met veel plezier onze schouders onder deze actie. De vrijwilligers van het Rode Kruis staan ook elke thuismatch paraat voor ons”, aldus OHL woordvoerder Chris Vandebroeck. “Bovendien hebben wij het belang van de aanwezigheid van het Rode Kruis aan den lijve ondervonden toen we dit seizoen in een tijdspanne van 10 dagen werden geconfronteerd met een dubbele beenbreuk van onze spelers Joeri Vastmans en Simon Vermeiren. Als club hechten wij enorm veel belang aan sociale projecten en we zijn dan ook graag ingegaan op de vraag van het Rode Kruis Leuven om hun stickerverkoop te ondersteunen.”

Met de opbrengst van de verkoop worden de plaatselijke hulpacties van het Rode Kruis ondersteund. Het grootste deel gaat naar de dagelijkse werking van de Leuvense afdeling, zoals de aankoop van EHBO-materiaal, de opleiding van de vrijwilligers, het onderhoud van de gebouwen en voertuigen,… . Met een ander deel van de opbrengst zal Rode Kruis-Leuven de basisgezondheidszorg in Mozambique mee helpen opbouwen. Rode Kruis-Leuven draagt bij tot de bouw van 2 gezondheidsposten in Mozambique, watertanks, latrines, wasbekkens, opleiding van vrijwilligers in gezondheidspromotie, de opvolging en begeleiding van watercomités, de ondersteuning van weeskinderen die hun ouders aan Aids verloren en de aankoop van condooms in de centrale provincie Manica, enz.

De stickerverkoop loopt van 28 april tot en met 12 mei 2011. De vrijwilligers van Rode Kruis-Leuven zullen veertien dagen lang postvatten aan kruispunten, bedrijven, markten en grootwarenhuizen in en om Leuven om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden een sticker te kopen. Een sticker kost 5 euro.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.