Fotoboek ‘OHL naar eerste klasse – Kampioen 2010-2011′

Nogal wat supporters van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven (OHL) verkeren nog steeds in een roes en hebben de kater na het kampioensfeest nog niet helemaal doorgespoeld. Toch ligt er al een fotoboek met als titel ‘ OHL naar eerste klasse – Kampioen 2010-2011′ in de fanshop en op de toog van de supporterslokalen.

Het fotoboek werd bedacht door freelance-persfotograaf Patrick Vertommen, die freelance-sportjournalist Herman Meersseman warm maakte om de 150 informatieve, spectaculaire en/of ontroerende foto’s die je in het boek vindt, met korte teksten te duiden. De foto’s getuigen meestal van vreugde, maar soms ook van diep verdriet .
Beide journalisten volgen al jaren OHL op de voet, in opdracht van Het Laatste Nieuws.

Het door Acco fraai uitgegeven boek bestaat uit drie naadloos in elkaar vloeiende delen. Het begint met (de foto van) de ploeg van Stade Leuven die in het seizoen 1949-1950 in eerste klasse speelde. In het kort wordt de ‘voorgeschiedenis’ van OHL geschetst, met foto’s van Stade Leuven, Daring Leuven en Zwarte Duivels Oud-Heverlee, die in 2002 fuseerden tot OHL.

Vanaf 2002-2003 belichten de auteurs elk seizoen, met de foto’s als leidraad. Onder meer het dramatische verlies na een lange, zenuwslopende pentalty-epiloog in de finale van de eindronde voor promotie naar tweede klasse in 2003, de onvergetelijke promotiematch in 2005 met speciale aandacht voor de figuur van de betreurde François Sterchele, de professionalisering en het prachtseizoen 2007-2008 met Rudi Cossey als coach, met als domper op de vreugde het overlijden van de alom geprezen Michel De Pauw. Via twee magere jaren komen we dan terecht bij het hoogtepunt van het Leuvense voetbal in 61 jaar, de promotie naar eerste klasse.

‘Kampioenen 2010-2011 – OHL naar eerste klasse’ kan je verkrijgen in de fanshop, bij de supportersclubs, in een aantal handelszaken en via pat.vert@belgacom.net of herman.meersseman@gmail.com. De verkoop-richtprijs bedraagt 19,90 euro.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.