Per Tutti

Leuven telt heel wat Italianen waar je pasta carbonara met room (oh, de heiligschennis!) kan eten, maar Per Tutti was ons aangeraden als zijnde een authentieke Italiaan met een eerlijke, lekkere keuken. De kok van Per Tutti verhuisde helemaal van Limburg naar Leuven om een nieuw restaurant te openen op de plaats waar zich vroeger restaurant Tr3s bevond. Je vindt Per Tutti in een rijtjeshuis in de Ravenstraat, een rustig hoekje van Leuven, schuin achter de universiteitsbibliotheek.

Bij het binnenkomen werden we vriendelijk verwelkomd door de ober. We hadden een tafeltje voor vier gereserveerd en kregen meteen ons plekje toegewezen. Per Tutti is een klein restaurantje met plaats voor maximaal dertig personen. De hoofdkleur van het interieur is wit en de ruimte is sfeervol verlicht. Opvallend zijn de wijnflessen die aan de muren zijn bevestigd ter decoratie. Bewijst meteen dat een leuke inrichting niet altijd duur hoeft te zijn. Mijn disgenote vestigde er de aandacht op dat we op onvervalst Belgisch design zaten: de stoelen waren van Maarten Van Severen.

Samen met de menukaart kregen we een portie olijfjes. De menukaart oogde sober met enkele typisch Italiaans voorgerechten (carpaccio, insalata’s, bruschetta’s,..) , scampi, een stuk of vier risotto’s en een mooie keuze uit enkele pasta’s. Liefhebbers van pizza’s zullen bij Per Tutti niet aan hun trekken komen. Voor de zoetebekken is er keuze uit een zestal desserts, waaronder echte klassiekers als tartufo ijs en tiramisu.

De ober die ons bediende was duidelijk een echte Italiaan, al was zijn Nederlands zeer goed (wat ook niet altijd evident is in de horeca in Leuven). Hij had een beetje een zware avond omdat hij er helemaal alleen voor stond in de zaal en alle tafeltjes volzet waren. Toch bleef hij vriendelijk en kon er zelfs een kwinkslag af. Hij gaf ons ook (zij het niet altijd even verstaanbaar) uitleg bij de suggesties van de dag die op een voor ons moeilijk leesbaar krijtbord stonden. Hij vergat ons echter wel de wijnkaart te presenteren.

Als voorgerecht kozen we drie keer voor een carpaccio en één keer voor een piadina, een plat Italiaans brood, vergelijkbaar met een wrap. Het voorgerecht kwam snel en was heel lekker. Op het hoofdgerecht moesten we even langer wachten. En tijdens dat wachten bleven ons vuile borden en bestek gewoon op tafel staan. Nu is dat in Japan de gewoonte, maar persoonlijk vind ik het toch leuker als er wordt afgeruimd nadat alle aanwezigen gedaan hebben met eten.

Bij het hoofdgerecht dronken we een flesje Rosso Piceno 2009. Een lekker wijntje, maar toch een minpunt: de fles werd niet aan tafel ontkurkt. Mijn hoofdgerecht (ravioli met artisjok en vissaus) was lekker, maar niet echt waw. Je proefde wel dat de ingrediënten vers waren, maar voor mij mocht het allemaal wat pittiger zijn. De ravioli van mijn vriend daarentegen (ravioli met pijnboompitten, kaas en truffels) was om duimen en vingers af te likken. Volgend bezoek weet ik alvast wat te bestellen. ;-)

In totaal kostte dit avondje uit met vrienden ons 174,40 euro, dranken inbegrepen.

Praktisch
Ravenstraat 38, 3000 Leuven
016/43 58 36

Onze keuze
Carpaccio di Salmone
Carpaccio di Manzo
Piadina Genovese (pesto, mozzarella, tomaten, basilicum)
Kalfsvlees Vecchia Romagna
Ravioli met artisjok en vissaus
Ravioli met pijnboompitten, kaas en truffels
Tiramisu en tartufo

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Per Tutti”

Ireen
(on mei 22nd, 2013 at 11:39)

Per Tutti is inderdaad echt een leuk Italiaans restaurantje! Heel simpele gerechten, zoals bijvoorbeeld de bruschetta tradizionale als voorgerecht: gewoon met verse tomaat, ui, olijfolie en kruiden maar zo puur en lekker! De pasta’s zijn heel lekker en vers en de parmigiana di melanzane is ook een aanrader :)
En waar ik ook altijd fan van ben is de open keuken, dat geeft een restaurant net dat tikkeltje extra!