De Bakermat in Leuven wordt borstvoedingsvriendelijke organisatie

Op 6 mei 2011 mocht de Vroedvrouwenpraktijk De Bakermat in Leuven het certificaat van Borstvoedingsvriendelijke organisatie ontvangen. Dit certificaat is gebaseerd op internationale criteria van UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie en wordt als kwaliteitslabel uitgereikt aan organisaties in Vlaanderen die beantwoorden aan bepaalde standaarden in de zorg voor en begeleiding van borstvoeding.

De bedoeling van dit kwaliteitslabel is om mama’s wegwijs te maken in de vele organisaties die eerstelijnszorg (zoals bijvoorbeeld thuiskraamzorg) doen. Naast de begeleiding in het ziekenhuis vlak na de bevalling, is goede begeleiding bij de borstvoeding heel belangrijk wanneer je als mama en papa na thuiskomst alleen voor bepaalde problemen staat. Veel ouders gaan te rade bij een huisarts, pediater, Kind&Gezin in combinatie met allerlei informatie op internetfora en publicaties. Eenduidig advies en begeleiding in de eerstelijnszorg is dan ook zeer belangrijk en hier wil het kwaliteitslabel dan ook een rol spelen.

De Bakermat krijgt het certificaat borstvoedingsvriendelijke organisatie na een zevenpuntenplan te hebben doorlopen. Tijdens deze periode van minimum 1 jaar werd hun werking doorgelicht en geëvalueerd door onafhankelijke assessoren.

Dus zoek je als jonge mama of als geïnteresseerde informatie over of hulp bij borstvoeding, dan weet je waar je moet zijn.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.