‘t Muziek Frascati: idyllisch lenteconcert

Op vrijdag 20 mei 2011 speelt ’t Muziek Frascati, Leuvens eigenste stadsorkest, onder leiding van Kris Stroobants zijn kleurrijk zevende project in de Schouwburg. Onder de titel ‘Idyllische intimiteiten’ exploreert het programma allerlei vormen van klinkende intimiteit in de muziekgeschiedenis, en dat levert een boeiend, hoofdzakelijk lichtvoetig programma op.

De Russische componist Glinka vertelt een liefdesverhaal vol romantische orkestrale bevlogenheid. Mozart laat zijn gevoelens vertolken door een intieme vioolsolo, met concertmeester Wim Spaepen in een glansrol. In ‘Skriet’ schreeuwt de Vlaming met intercontinentale ziel Wim Henderickx het dramatisch uit van gemis. De Amerikaan Samuel Barber zoekt het zeer adagio in spirituele sferen. En de Tsjech Smetana vindt zichzelf geborgen in de prachtige landschappen rond de rivier de Moldau.

’t Muziek Frascati is ontstaan als pedagogisch project om speelkansen te bieden aan jonge, (semi-)professionele muzikanten. Dat het orkest steeds beter in zijn opzet slaagt, blijkt uit het feit dat het dit programma nog 3 maal als privéconcert mag brengen. De muzikanten en het publiek zullen er alleen maar wel bij varen…

Praktisch
Vrijdag 20 mei 2011 om 20 uur, Schouwburg Leuven. Toelichting bij het programma om 19.15 uur in de foyer. Tickets: 12 euro (8 euro voor -26 jaar) via de ticketbalie van 30CC, Tweebronnen, Diestsestraat 49, tel. 016-300 900 of via de website www.30cc.be. Voor meer info: www.tmuziekfrascati.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.