‘t Lampeke wint de Prinses Mathildeprijs

Vorige week donderdag mocht de Wurpskes, de dagopvang voor kinderen uit kansarme gezinnen van Buurtwerk ‘t Lampeke, de Prinses Mathildeprijs in ontvangst nemen. De prijs werd persoonlijk overhandigd door H.K.H. Prinses Mathilde. In het gelauwerde project, ‘Vasthouden, loslaten en lang kijken: werken met jonge kansarme kinderen en hun gezin’, staan de drie thema’s centraal die bijzondere aandacht krijgen in de dagopvang: de hechting tussen de professionelen, de kinderen en hun ouders, de belangrijke rol van de vader in de opvoeding van de kinderen en de invoering van een avondritueel in gezinnen door middel van een spel- en vertelkoffer.

Met het ingediende project wil de Wurpskes de ervaringen, de expertise en het buikgevoel dat binnen de organisatie op het vlak van opvoedingsondersteuning aan kansarme gezinnen kon groeien op een krachtige manier bundelen, verbreden en verdiepen. De financiële steun (10.000 euro) die gekoppeld is aan deze prijs stelt Buurtwerk ‘t Lampeke in staat om dit materiaal te verwerken in een mooie publicatie en – daaraan gekoppelde – vormingspakketten op maat voor (toekomstige) kinderbegeleiders en hulpverleners. Omdat kansarmoede een grote impact heeft op de ontwikkelingskansen is het immers van cruciaal belang dat (toekomstige) professionelen toegerust worden met zo veel mogelijk bagage om de zorg voor deze kinderen en hun ouders op een goede manier op te nemen. Veel aandacht gaat hierbij naar het stimuleren van een veilige hechting.

De Leven in Leuven redactie wenst Buurtwerk ‘t Lampeke te feliciteren met deze mooie erkenning voor hun inzet in de strijd tegen kansarmoede.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.