De Tuin van de Rector in de Standaard Boekhandel

In de 18de eeuw riepen de fiere Leuvenaars de zeven wonderen van Leuven in het leven. In de 21ste eeuw roept Mark Michiels het achtste wonder van Leuven uit: de universiteit. In zijn boek ‘De tuin van de rector‘ proef je op elke regel hoe springlevend de ‘beroemde academie’ na bijna zes eeuwen nog altijd is.

In woord en beeld maak je op een aangename manier kennis met de oudste katholieke universiteit ter wereld. Naast de Leuvense binnenstad, waar het allemaal begonnen is, maak je ook een uitstapje naar Heverlee en Gasthuisberg. En zelfs de ‘satellieten’ buiten Leuven komen aan bod.

Maar Mark gaat nog verder. Hij ziet in de K.U.Leuven niet alleen een eerbiedwaardige onderwijs- en onderzoeksinstelling, maar ook een toeristische topattractie, die volgens hem te weinig gepromoot wordt. Met Cambridge en andere Oxfords als lichtend voorbeeld, wil hij daar iets aan doen.

Programma

Op zaterdag 28 mei tussen 14u00 en 16u00 zijn de auteur, de fotografen en de tekenaar te gast in Standaard Boekhandel in de Naamsestraat.

In de winkel loopt een powerpointpresentatie met niet-gepubliceerde foto’s over het achtste wonder van Leuven.

De auteur en zijn team maken om 14u15 en 15u15 een korte wandeling door de ‘tuin’ van de rector: Van het stadspark naar de Leuvense High Street. Onderweg wordt even halt gehouden voor een groepsfoto in de tuin.

Tussen 16u00 en 17u00 kan je het boek laten tekenen door het tuin-van-de-rector-team.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “De Tuin van de Rector in de Standaard Boekhandel”

Kunstgras
(on september 15th, 2011 at 19:03)

Iemand dit boek al gelezen? Misschien interessant om je post up te daten met een review? =)

 
Carolien
(on september 15th, 2011 at 21:35)

Het staat je vrij zelf een review te schrijven. Iedereen kan artikels bijdragen voor Leven in Leuven.