Beleef Hartje Zomer in Leuven

Het M-Museum start op 23 juni met een bijzondere expo over de romantische schilderkunst in de Nederlanden in de 19e eeuw. Reden genoeg voor de stad Leuven om een boeket activiteiten aan te bieden zodat jij en je partner je eigen romantische geschiedenis kunnen beleven.

“Hartje Zomer” wil de romantische kant van Leuven tonen. Leuven staat al bekend als provinciehoofdstad, kunststad en studentenstad, maar de fraaie oude gebouwen, de charmante binnenpleintjes, de eindeloze terrassen, de verborgen hoekjes… maken het een ideaal verblijf voor een romantische citytrip. Met de expo in het M-Museum, een nieuwe wandel- en fietsroute langs schilderachtige plekken, begeesterende middagconcerten en een hartelijk onthaal ontpopt de stad zich deze zomer tot een paradijs voor romantische zielen.

Verleidelijk Leuven
De tentoonstelling in het M-Museum Leuven is een ode in 70 schilderijen aan een ‘vergeten’ stroming die aansloot bij de heropleving van spontane en oprechte gevoelens tijdens de 19de eeuw. De werken komen uit de collectie van de Nederlandse Belg en legendarische televisiemaker, Jef Rademaekers.
Wie liever wat romantiek in het nu beleeft, kan zich laten meevoeren met het nieuwe wandelparcours langs verborgen verleiders van de historische binnenstad. Een fietsroute brengt je langs de meest romantische plekken van Leuven: Klassiekers als de twee begijnhoven, maar ook een goed bewaard geheim als de Abdij van ‘t Park; een sprookjesachtige plek aan de rand van de stad met vijvers, dreven en landerijen. Lunch of vieruurtje doe je onderweg langs één van de vele picknickplaatsen ( romantische vioolmuziek niet inbegrepen).

Zomer vol muziek
Het hoeven natuurlijk niet altijd violen te zijn die voor een romantische noot zorgen. Met een ruim aanbod aan muziek en evenementen blijft Leuven de harten beroeren :

  • De Zomer van Sint-Pieter:
    8 weken lang middagconcerten met licht klassieke muziek, mooie stemmen en traditionele muziek uit verre landen. Van dinsdag tot vrijdag om 12.15 uur, van 4 juli tot 31 augustus (behalve 9,10,11 & 12 augustus). Info: www.30cc.be
  • Ladeuze Bells:
    Op het Monseigneur Ladeuzeplein vanuit je luie strandstoel genieten van een beiaardconcert bij zonsondergang, op zaterdag van 31 juli tot 28 augustus om 21.00 uur. Info: www.kuleuven.be
  • M-idzomer: Het nieuwe festival in het M-Museum.  Info: www.m-idzomer.be

En natuurlijk zijn de klassiekers zoals Beleuvenissen, Markt Rock en Hapje Tapje ook niet meer uit het zomers straatbeeld weg te denken.

Twee dagen romantiek
Heb je iets goed te maken of wil je gezellig een weekendje weg met z’n tweetjes? Leuven is een stad van kleine en middelgrote hotels en van intieme en karaktervolle bed&breakfasts. Heel wat hotels en B&B’s hebben fijne arrangementen klaar aan zonnige prijzen. Een warm onthaal is dus verzekerd. Alle adressen liggen op wandelafstand van het bruisende centrum. De gastheren en gastvrouwen verwennen hun bezoekers met fijnzinnige extraatjes: een picknickmand of bubbelbad, kaarsen, rozenblaadjes…
Verras je partner met twee dagen vol romantiek in Leuven!

Meer info: www.leuven.be/hartjezomer

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.