Dag van de Buren op vrijdag 27 mei 2011

Op vrijdag 27 mei is de Dag van de Buren al aan zijn tiende editie toe. Miljoenen buren in heel Europa nodigen elkaar uit om samen een gezellig moment te beleven. Ook in Leuven slaan heel wat mensen de handen in elkaar om de buren te vergasten op een drankje, een babbeltje, een hapje, … op straat, in de tuin, in de inkomhal van het flatgebouw, …

Leuven heeft een heel actief buurtleven. Jaarlijks zijn er meer dan honderd buurt- en straatfeesten. Voor het tweede jaar op rij wil de stad een duwtje in de rug geven aan bewoners van grotere appartementsgebouwen. Omdat het daar vaak moeilijker is om elkaar te leren kennen, lanceerde de stad begin mei een oproep om op de Dag van de Buren een ‘blokdrink’ in het appartementsgebouw te organiseren. Wie zich inschreef, maakte kans om een verrassingspakket met lekkers voor het feest te winnen.

Ondertussen zijn de 12 winnaars bekend. Onder hen de inwoners van de twee nieuwe blokken aan de Vaartkom: Waterside en Hungaria II. Stilaan geraken deze nieuwe appartementsgebouwen bewoond. Om hun nieuwe buren te leren kennen, besloten enkele voortrekkers in te gaan op de oproep van de stad en een blokdrink te organiseren. “Want we willen bewijzen dat de vaartkom een toffe plaats is om te wonen, dat we geen anonieme massa zijn, maar dat we het samen goed kunnen vinden: studenten, werkende mensen en gepensioneerden”, zeggen de initiatiefnemers.

Onder andere in deze nieuwe blokken zal schepen Denise Vandevoort persoonlijk de verrassingspakketten bezorgen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.