Rookstoptunnel op het Ladeuzeplein – 31 mei

Op 31 mei is het Werelddag zonder tabak. Met de Vlaamse campagne “Rokers verdienen een beloning… indien ze 24u stoppen met roken”, worden rokers aangespoord om op die dag gedurende 24 uur niet te roken. Om de Leuvenaars een extra hart onder de riem te steken, organiseert de vzw VGL (Vereniging voor Gezonde Levensstijl) op diezelfde dag een rookstopinfodag in Leuven. Verschillende tabakologen, motivatie-deskundigen en ex-rokers uit de regio bemannen die dag van 15 tot 20 uur een aantal infostanden op het Ladeuzeplein.

Ga de confrontatie aan
Iedereen is welkom om deel te nemen aan een aantal testen die het effect van roken op het lichaam weergeven. Zo kan de longinhoud bepaald worden en het CO-gehalte in de uitgeademde lucht worden gemeten. Echte eyeopener van de dag is echter de 3-dimensionele verouderingssoftware. Op basis van een digitale foto worden een aantal bewerkte foto’s geproduceerd. Zo kan je direct zien hoe je er zal uitzien binnen 20 jaar als je blijft roken. Daarnaast kan ook nog een longleeftijdstest worden gedaan, waarbij je longleeftijd met je werkelijke leeftijd wordt vergeleken.

Gedeeld leed
Heb je nood aan tips en trucs, wil je ervaringen delen met ex-rokers of zoek je gewoon afleiding om je dag niet-rokend door te komen? Een hapje en een drankje, een kookworkshop, relaxatiesessies en twee gratis live optredens van de muziekgroep Single Cask zullen je hierbij helpen! Wist je bijvoorbeeld dat studies aantonen dat 95% van de pogingen van rokers die zonder hulp proberen te stoppen mislukken, en dat de slaagkansen van rokers die stoppen met een rookstopgeneesmiddel en professionele begeleiding zesmaal hoger liggen? (Hughes JR. CA Cancer J Clin 2000; 50:143-151)

Krijtartiest voor een dag
Wil je graag de rookstoppers een hart onder de riem steken? vzw VGL wil minimum 1.000 handtekeningen verzamelen van mensen die hun sympathie en steun willen betuigen aan rokers die
24 uur lang proberen niet te roken. Kom dus op 31 mei je naam op het Ladeuzeplein krijten. Een kunstenaar zal het geheel die dag omtoveren tot een groot krijtkunstwerk! Je kan de petitie ook online tekenen via de website http://vzwvgl.be/rookstopdag/ .

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.