Circus Rose Marie Malter in Leuven

De familie Malter, reeds vele decennia marktleider voor wat betreft circus in Vlaanderen, heeft voor zijn nieuwste productie een reeks voortreffelijke artiesten aan zich verbonden om dit jubileumjaar passend in de bloemetjes te zetten.

Bij de start van dit jaar werd stichter en oprichter Jean Gebruers – Malter gevierd als ereburger van de stad Gent ter gelegenheid van zijn 75 jaar, waarvan 50 jaar als circusdirecteur. Tijd om te feesten en dus laat de familie Malter het jarenlange trouwe publiek meevieren door een programma aan te bieden dat zowel voor verwondering, bewondering als ontspanning zorgt.

Circus en humor zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Omdat circus Rose Marie Malter dit jaar het circusspektakel extra in het teken van de lach en het goede humeur wil plaatsen, wordt de bekende clownsgroep Trio Balder uit Duitsland in de piste gebracht. Een moment van klassiek topcircus met dit trio van witte clown en twee augusten.

Les Sandros zijn topartiesten die in alle werelddelen te zien waren. De mannelijke partner weet zich met een ongelooflijke handigheid in evenwicht te houden op een wankele toren van los op mekaar staande buizen en onderdelen. Een act waarbij je op het puntje van je stoel steeds weer afvraagt of hij zal rechtop blijven. Bovendien verbazen de artiesten het publiek met een sensatievolle act op rollerskates waarbij zij op een klein podium in de piste aan een ongelooflijke snelheid rondzwieren.

De schijnbaar frêle Catia weet iedereen ademloos te doen toekijken wanner zij haar luchtballet brengt hoog in de koepel van de circustent, een nummer waarbij louter fysieke kracht hand in hand gaat met een romantische schoonheid. In de Icarische spelen lijkt de wereld even op zijn kop te staan. Waar gewone stervelingen het al moeilijk hebben om enkele balletjes of kegels in de lucht te werpen en terug op te vangen, zien laat de artieste allerlei voorwerpen rondvliegen en vangt zij ze vervolgens feilloos op uitsluitend met haar voeten.

Een wereldberoemde stripheld komt tot leven in de circuspiste, de man die sneller schiet dan zijn schaduw: Lucky Luke vertolkt door Johny Fischer wordt deze keer niet belaagd door de Dalton broers maar brengt een hele meute aan boerderijdieren mee in een dol ambiancenummer.

Kortom een flitsende circusshow die meer dan anderhalf uur lang kinderen en volwassenen weet te boeien, zonder één moment oubollig of passé aan te voelen.

Zitplaatsen kosten voor kinderen (-12 jaar) van 7,50 € tot 12,50 € en voor volwassenen van 15 € tot 25 €. Alle voorstellingen vinden plaats aan de Brabanthal van 1 tot en met 13 juni 2011.

Alle info op www.circusrmmalter.com.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.