Taste of Asia

Op weg naar onze bakker hadden we dit vrij recente zaakje al enkele malen zien liggen en een lazy sunday bleek de ideale gelegenheid om het eens uit te proberen.

Taste of Asia  (niet te verwarren met Taste of Asia Snack House op het Alfons Smetsplein) is een klein zaakje met plaats voor hoogstens 20 personen. Het personeel is vriendelijk en professioneel; de kaart netjes en zeer uitgebreid. Je kan kiezen uit Thaise, Chinese, Koreaanse en Indische gerechten. We kozen de gefrituurde Wan Tans als voorgerechtje en vervolgens namen we Panang Gai (kip met een Thaise curry van groenten, pinda’s en kokosmelk) en Kuang Tung Phad (verschillende groenten in een pindasaus). Het voorgerecht verscheen een tiental minuten na onze bestelling op tafel, niet lang daarna gevolgd door de hoofdgerechten.  De hoofdgerechten werden vers in de wok bereid en geserveerd met een flinke portie rijst. Zowel mijn tafelgenoot als ikzelf waren zeer tevreden met onze keuze. In beide hoofdgerechten waren verschillende verse groenten verwerkt en de smaak van de curry en de pindasaus was zeer goed, zonder het gerecht te overheersen.

Een half uurtje later stonden we tevreden terug op straat. Voor drie frisdranken, een voorgerechtje en twee hoofdgerechten betaalden we 26 euro.

Gezien de ruime en uitnodigende keuze aan gerechten die dit kleine zaakje biedt, zal het wellicht niet lang duren vooraleer ik er weer binnenspring.

Goed om weten is dat je de gerechten ook kan afhalen.

Een website lijkt dit restaurant niet te hebben maar je kan aan de kassa wel een foldertje meenemen.

Praktisch
Taste of Asia
Brusselsestraat 42b, 3000 Leuven
016 20 14 34

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Taste of Asia”

Marieke Verheyden
(on november 23rd, 2011 at 22:56)

Ik ging vandaag ook eten bij Taste of Asia, net zoals Joris had ik de zaak al enkele keren opgemerkt, en ik kan alleen maar beamen wat hij erover schreef: het is er zeer democratisch van prijs voor een verzorgde keuken met verse groenten en een divers aanbod (wel een beperkte keuze in vegetarische gerechten). We hebben genoten van groenten-tempura als voorgerecht en twee vegetarische hoofdgerechten (vegetarische wok met pasta en bovenvermelde diverse groenten met pindasaus). Dit is inderdaad een adresje om nog eens te bezoeken, maar ik moet eraan leren denken m’n eigen setje eetstokjes mee te nemen op restaurant, want die wegwerpdingen die je overal krijgt deugen helemaal niet.

 
Ireen
(on december 19th, 2011 at 16:44)

Ik vond dit ook een heel fijn restaurantje! Wat ook goed om te weten is, is dat er boven nog een verdieping is waar je kan reserveren voor met een groter gezelschap te gaan eten. Echt heel gezellig daar, de hele verdieping is omgeven door ramen en dat is zeker nu in de winter een prachtig zicht met alle kerstlichtjes in de Brusselse en op de Markt!
Het eten was ons ook heel goed bevallen: absoluut niet duur (gemiddelde van zo’n 8 euro) en heel vriendelijke bediening (al was het wat behelpen met de talen): we hebben zelfs kommetjes kroepoek en kommetjes dim sum op de zaak gekregen als voorgerechtje! Echt een aanrader om met een grote groep eens te gaan eten dus als je van Aziatich eten houdt.