Chocoladeworkshop in Zaal Pavo

Op de warmste zaterdag van mei had ik een afspraak met zeven vrouwen en één man in zaal Pavo in Heverlee. Onder deskundige begeleiding van Mieke van Chocola Tuti zouden we in tweeëneenhalf uur tijd ingewijd worden in de geheimen van het pralines maken.

Het allerbelangrijkste om mooie glanzende pralines te krijgen, is het “tempereren” van de chocolade. Mieke legde ons tot in de details uit hoe we dit klusje moesten klaren. En daarmee hadden we het moeilijkste al achter de rug. Pralines maken bleek verrassend eenvoudig, dankzij de heldere uitleg en goede begeleiding van Mieke, onze chocoladeprofessional. We maakten achtereenvolgens studentenhaver, ganache pralines met marsepein, marsepeinen bolletjes en krokante rotsjes. Met behulp van een ballon slaagden we er zelfs in een chocolade kommetje te maken. Alleen het ganache spuiten bleek wat lastiger. Met witte chocolade gaven we de pralines een finishing touch. Et voila, tweeëneenhalf uur later hadden we een doosje vol mooie pralines.

Een toffe activiteit voor jong én oud!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.