Familiefietstocht door het Hageland

Op zondag 3 juli 2011 organiseert de stad Leuven samen met de Davidsfondsafdelingen van de regio Leuven en wielertoeristenclub ‘Koninklijk Leuven Sportief’ zijn 17de fietstocht ter gelegenheid van de
Vlaamse feestdag.

Dit jaar staat er een rustige en gezellige familiefietstocht van ongeveer 33 km langs de Gempemolen en het Kasteel van Horst op het programma. Na de fietstocht zingt Kaatje Spapen prachtige Vlaamse liedjes in soul, folk en country.

De fietstocht start om 14 uur op de Grote Markt aan het stadhuis. Via Heverlee en Korbeek-Lo gaat de tocht richting Pellenberg en Lubbeek. Daarna fietsen de deelnemers door Sint-Joris-Winge en het gehucht Gempe met zijn oude watermolen. De tocht gaat verder naar het kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode. Aan het Kloosterhof vlakbij de kerk van Sint-Pieters-Rode wordt een verdiende rustpauze ingelast.

Daarna gaan het verder naar Linden en voorbij het bekende ‘Bed van Napoleon’. Langs de uiterste flanken van de Kesselberg dalen de deelnemers af en fietsen ze langs prachtige landschappen naar de muzikale afsluiter in de abdij van Keizersberg. De broodjes staan klaar en alle fietsers krijgen een gratis Keizersberg abdijbier of frisdrank.

Kaatje zingt
Kaatje Spapen brengt folk, soul en country in harmonische liederen over de drooglegging, de misoogst van 1897 en de buffelvangst. Muziek met gitaar, banjo, ukelele en lichte percussie om bij weg te dromen, mee te klappen of te dansen in de mooie tuin van Abdij Keizersberg. Iedereen is van harte welkom op dit optreden, ook niet-fietsers.

Praktische informatie
Familiefietstocht door het Hageland – Zondag 3 juli 2011 – 14 uur – Grote Markt van Leuven
Optreden van Kaatje Spapen – Keizersberg – na de fietstocht, rond 18 uur
Prijs: 4 euro voor Davidsfondsleden, senioren en studenten; 5 euro voor andere fietsers; kinderen tot 12 jaar gratis.
Inbegrepen: familiefietstocht, toegang tot het optreden van Kaatje Spapen na de tocht, twee gratis drankbonnetjes (één voor onderweg en één voor tijdens het optreden), KBC ongevallenverzekering, begeleiding door de bereden politie en door wielertoeristenclub ‘Koninklijk Leuven Sportief’

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.