Mooss start splinternieuwe kunstjeugdbeweging in Leuven

In 2011 timmert Mooss 30 jaar aan het culturele welzijn van kinderen en jongeren. Dit doen ze al jaren in en vanuit het jeugdwerk naar de grote en de kleine kunst- en erfgoedinstellingen in Vlaanderen en daarbuiten. Na 30 jaar pioniersarbeid achtte Mooss de tijd rijp om het heft in eigen handen te nemen en deels terug te keren naar de roots van de organisatie.

Omdat ‘kunst en erfgoed’ maar niet opklimmen tot de meest hippe thema’s in jeugdbewegingsland en omdat het ontstaan van een nieuwe jeugdbeweging in Vlaanderen alweer jaren geleden is, besloot Mooss om het zelf te doen. Een kunstjeugdbeweging, om te tonen dat het kan en werkt!

BAZART, de splinternieuwe kunstjeugdbeweging
De groepen kinderen en jongeren zullen 1 keer per week samenkomen en tijdens de zomervakantie op kamp gaan. Dit keer niet op een plein of in het bos, BAZART trekt naar kunstinstellingen met echte kunstwerken. Een brigade enthousiaste vrijwillige monitoren bereiden de namiddagen en het kamp voor en leiden het geheel in goede banen. De professionele krachten van Mooss ondersteunen en sturen het team als coaches van aan de zijlijn. De eerste fase, het werven van monitoren of leider(ster)s, was alvast een succes.

Uitvalsbasis: Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK)
De uitvalsbasis voor de werking van BAZART is het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK) aan de Vaartkom in Leuven. Het OPEK is de nieuwe plek (opening september 2011) waar Braakland/Zhebilding, Fabuleus, Mooss, Artforum, Wisper, De FactorY en de toneelopleiding van het Lemmens timmeren aan een innovatief concept dat het midden houdt tussen creatie, educatie en presentatie. Een artistieke community waar mensen kunst maken, mee maken of meemaken.

BAZART gaat feestelijk van start op zaterdag 17 september 2011. Inschrijven kan via http://www.mooss.org/bazart of 016 65 94 65.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.