Fototentoonstelling ‘Voetsporen van devotie’

Vlaanderen kent een zeer rijke processiecultuur. Zelfs nu nog worden zo’n 100 processies per jaar georganiseerd in de provincie Vlaams-Brabant alleen al. KADOC (onderzoekscentrum voor religie, cultuur en samenleving van de K.U.Leuven) voerde hierover een onderzoek uit in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant en naast een publicatie met de resultaten, organiseert men nu ook een fototentoonstelling over de processies van vandaag in Vlaams-Brabant. Van vrijdag 1 juli tot en met woensdag 27 juli 2011 kan je deze fototentoonstelling genaamd ‘Voetsporen van devotie’ bekijken in het Woon- en Zorgcentrum Dijlehof/Hertogenhof te Leuven. Deze foto’s zijn het werk van fotograaf Jan Locus, oud-student van de Halse kunstacademie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.