Jan Anthonissen – EXPO LEUVEN

Van 3 juli loopt de tentoonstelling [embryo’s – klonen – chimaeren] van Jan Anthonissen in de Norbertuspoort. Jan Anthonissen (1944) is landbouwkundig ingenieur (K.U.Leuven) en heeft tevens een artistieke opleiding (Sint Lukas Brussel). Zijn schilderijen hebben alles te maken met erfelijkheid, met DNA, Chromosomen, genen. Door de permanente aanwezigheid van de genetische codeletters ACGT hebben de schilderijen een verborgen betekenis. Ze nodigen uit tot nadenken, tot reflectie over evolutie, wetenschap, natuur, ecologie, biotechnologie. Actuele schilderkunst die op een eigenzinnige manier knaagt aan het maatschappelijk gebeuren. In de tuin van de Abdij van Park is eveneens een openluchtinstallatie. Een reeks van een twintigtal panelen met felrode koeien. Dit werk bevraagt de evolutie van de koe. Hoe de koe van oerrund, via domesticatie, naar een onzekere biotechnologische toekomst wordt gemanipuleerd.

Praktisch
EXPO Norbertuspoort
Abdij van Park, Heverlee
3 juli tot en met 24 juli
Openingsuren: donderdag tot zondag van 14.00 tot 18.00 uur
Of na afspraak: 0475 73 60 82

Deze tentoonstelling past in het beleid van stad Leuven om regionale kunstenaars een platform te bieden om tentoon te stellen onder de noemer EXPO LEUVEN. Samen met M, 30CC, SLAC en Kunst In Huis selecteren zij jaarlijks een aantal projecten voor exporuimte Tweebronnen (in samenwerking met Kunst In Huis Kunstuitleen), kapel Romaanse Poort en Norbertuspoort Abdij van Park. In het verleden werd zo al samengewerkt met meer dan 30 kunstenaars en kunstverenigingen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.