GlouGlou bistro – wijnbar

Omdat onze keuken tijdelijk ontoegankelijk was wegens verbeteringswerken, waren we genoopt onze innerlijke mens buitenshuis te versterken. We hadden nog een aantal karweitjes in het verschiet zodat we op zoek gingen naar een snelle hap.

Niet ver van onze woning ging onlangs een bistro open, zodat we onze toevlucht daar zochten.

Glou Glou ligt op de Schrijnmakersstraat, vlak op de hoek met de Vaartstraat. Buiten staan enkele tafeltjes maar we verkozen toch een van de 10 tafels binnen.

Glou Glou is een wijnbar en de keuze aan wijnen is dan ook uitgebreid. Een 6 witte en rode wijnen zijn per glas verkrijgbaar. De overige wijnen, uit diverse landen, zijn per fles verkrijgbaar.

Qua maaltijden is de keuze iets minder uitgebreid, maar daarom niet minder uitnodigend.

Door het eerder warme weer kon ik niet aan de verleiding weerstaan om vooraf een gazpacho te nemen met garnaaltjes.  Daarna koos ik de hamburger met handgesneden frietjes terwijl mijn tafelgenoot voor de risotto met lentegroenten en chorizo ging.

De vriendelijke uitbater was aanvankelijk alleen in de zaak aanwezig. Hij nam onze bestelling op en adviseerde ons bij onze wijnkeuze.  Tezamen met ons glaasje witte wijn en prosecco werd een schaaltje geroosterde amandelen geserveerd.

Iets later werd een mandje brood op tafel gezet. De sneetjes wit brood en notenbrood waren zeer lekker en smaakten alsof ze vers gebakken waren. Dat beloofde alvast voor de rest. Inmiddels was er versterking aangekomen voor de bediening in de bistro en concentreerde de uitbater zich op de maaltijden.

De gazpacho, waarvan we de bereiding vanaf onze tafel stiekem konden gadeslaan, was verrukkelijk. Deze soep smaakte lekker afgekruid en de achteraf toegevoegde verse kruiden en garnaaltjes maakte ze echt af.

Vervolgens werden de hoofdgerechten geserveerd. Ook hier weer niets dan goede punten. Tussen de in de oven gegrilde broodjes zat een hamburger van rundvlees, vergezeld van een plakje kaas, een lapje spek en een lekker sausje. Naast de hamburger werd een fris slaatje geserveerd en de handgesneden frietjes met een toef mayonaise.

Ook de risotto was een voltreffer.  Deze was bereid met verschillende groenten waaronder asperges, broccoli en paddestoelen, en met de chorizo. Lekker.

Omdat ons eten reeds iets uitgebreider was dan voorzien – we hadden nog wat klussen te klaren – rekenden we onmiddellijk na de hoofdgerechten af.

Bij de rekening werd ons een glaasje amaretto aangeboden.

Voor een glaasje prosecco, drie glazen wijn, de gazpacho, de risotto en de hamburger betaalden we  45 euro.

Wij zijn alvast van plan om nog een keertje terug te gaan. Ergens hopen we wel dat de kaart regelmatig zal veranderen omdat er niet erg veel keuze is.

Praktisch
GlouGlou Bistro Wijnbar
Schrijnmakersstraat 25, 3000 Leuven
http://www.facebook.com/GlouGlouLeuven

Bookmark and Share

Er zijn 7 reacties op “GlouGlou bistro – wijnbar”

Carolien
(on juli 7th, 2011 at 16:46)

Klinkt goed! Ga ik zeker eens uitproberen. Een goed glas wijn gaat er altijd wel in.

 
Piet
(on juli 14th, 2011 at 17:03)

Dit is inderdaad een aanrader en moet je zeker eens proberen! Ondergetekende heeft er enkele dagen geleden een overheerlijke tagliatelle à la vongolé gegeten, om nog maar te zwijgen van de aangepaste wijnen… Je kan er perfect alleen eten aan de toog als je alleen komt (en de chef at work gadeslaan), maar ik heb voor dit weekend alvast een tafeltje voor twee gereserveerd. Verslavend concept, zo blijkt…

 
Anouk
(on december 5th, 2011 at 18:26)

Uitgetest & goedgekeurd, deze cosy bistro. Niet enkel het eten & de wijn, maar ook de sfeervolle muziek werd gesmaakt. Pluspunt: de amuse-bouche vooraf en de knapperige sneetjes ciabatta/notenbrood. Absolute aanrader: het ‘assortiment kaas’ – ipv blokjes zweterige Gouda krijg je hier een verrassende selectie kazen voorgeschoteld, smaakvol gepresenteerd met een mix van gedroogde vruchten & noten. Tip: reserveren is noodzakelijk want slechts een beperkt aantal plaatsen (ik had echter wel de indruk dat ze de bovenverdieping nog aan het verbouwen zijn?).

 
Martijn
(on december 11th, 2012 at 21:16)

Ontzettende tegenvaller en verspilling van tijd en geld. Onvriendelijk, gedemotiveerd personeel. Ook zijn ze traag en wat ons heel hard opviel: ontzettend homofoob. We kregen nog niet de kans om dessert te bestellen want ze waren er al onmiddellijk met de rekening. Schandalig!

 
hedwig
(on maart 25th, 2013 at 13:22)

Jammer maar helaas, de glouglou is niet meer.

 
Carolien
(on maart 25th, 2013 at 23:05)

Allez zeg, ik ben er zelfs niet eens geraakt. :-(

 
Ulrike
(on april 3rd, 2013 at 18:33)

Ander en (vooral) beter op deze locatie: Les Parisiennes!