Fietsgraveeractie in provinciedomein

De provincie Vlaams-Brabant graveert op 15 juli in provinciedomein Kessel-Lo gratis fietsen. Het graveren van een persoonlijk rijksregisternummer in het frame van de fiets is nuttig om diefstal te helpen voorkomen.

“In het frame van de fiets wordt het persoonlijk rijksregisternummer gegraveerd”, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte. “Deze gravure kan niet verwijderd worden en maakt de tweewieler dus minder aantrekkelijk voor eventuele dieven. Als de fiets toch gestolen en teruggevonden wordt, kan hij makkelijk terugbezorgd worden via het rijksregisternummer. Voor fietsen die niet gegraveerd kunnen worden, hebben we ook een labeltoestel”.

Je kan tussen 10 en 16 uur je fiets gratis laten graveren. Vergeet niet je identiteits- of SIS-kaart mee te nemen.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Fietsgraveeractie in provinciedomein”

kristel
(on juli 14th, 2011 at 9:03)

waar zal dit juist gebeuren in het provinciaal domein want het domein is groot hé ?

 
Carolien
(on juli 14th, 2011 at 9:51)

Op dit vraag moet ik het antwoord schuldig blijven. Je contacteert hiervoor best de organisatie: Malory Deleye, Dienst maatschappelijke veiligheid – cel preventie , tel. 016- 26 78 01, dmv.preventie@vlaamsbrabant.be.