Voorstelling project “Groene Sleutel” in Leuven

Op vrijdag 1 juli werd het project “Groene Sleutel” van Toerisme Vlaanderen in de Faculty Club voorgesteld aan de Leuvense congressector.

De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Met het behalen van de Groene Sleutel engageert dit bedrijf zich om op een duurzame manier te werk te gaan: er wordt zorgvuldig omgesprongen met water, energie en afval, zonder toe te geven op vlak van comfort.

Stad Leuven steunt voor de volle honderd procent dit initiatief om de congressector en de
toeristische industrie in zijn geheel bewust te maken van het belang van duurzaamheid en ecologisch verantwoord ondernemen en zij die daarvoor inspanningen leveren ook te belonen met een officieel keurmerk “de groene sleutel”.

Congrestoerisme is een erg belangrijk onderdeel van het toerisme in Leuven. Dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van de K.U.Leuven, de hogescholen en de internationale bedrijven in Leuven. Zo’n 15% van de bijna 300.000 overnachtingen jaarlijks zijn congres-overnachtingen; 25 % van de overnachtingen zijn zaken-overnachtingen. De 60 % andere zijn zuiver toeristische overnachtingen.
Toerisme heeft veel te maken met economie. Een dagtoerist spendeert gemiddeld 50 euro/dag, een verblijfstoerist 150 euro/dag en een congrestoerist 165 euro/dag. Congrestoerisme is dus een belangrijke hefboom voor de locale economie. Niet enkel voor de logies-sector maar ook voor de restaurants en de handel.

De congres- en meetingsector is een groeiende industrie en de klant vraagt ook steeds meer naar duurzame locaties en events, ecologie is meer een criteria waarop klanten zich baseren. De Groene Sleutel wordt dus zeker een belangrijk promotiemiddel voor het congrestoerisme.

Leuven heeft als stad het initiatief genomen om samen met de KUL en de provincie een volwaardig Event- en congresbureau op te richten dat in september van start zal gaan en dat kosteloze informatieverstrekking zal verstrekken aan al diegene die in Leuven een meeting of congres wenst te organiseren. Het bureau wil een professionele aanpak garanderen om zo meer bedrijven en zakenmensen te overtuigen om naar Leuven te komen en hier hun meeting/congress/event te organiseren.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.