MijnLeuven

Jongeren het gevoel geven dat Leuven van hen is, het jeugdaanbod overzichtelijk bundelen en doelgroepgericht communiceren: dat is ‘mijn Leuven’. Mijnleuven.be werd dit voorjaar gelanceerd, op 1 juni verscheen het eerste mijnLeuven-magazine en op 29 juni vond de prijsuitreiking van de fotowedstrijd plaats.

Website
Mijnleuven.be bundelt een jongerenwebsite, een kinderwebsite en een website voor ouders. Zowel cultuur, sport als andere vrijetijdsinformatie komen aan bod, opgefrist met foto’s, video’s en geluidsfragmenten. Via facebook kan iedereen artikels of evenementen toevoegen, of op artikels reageren.

Magazine
Het eerste mijnLeuven-magazine verscheen op 1 juni 2011. Het magazine is gericht op jongeren van 12 tot 20 en verschijnt driemaandelijks in de middelbare scholen.

Cultuur
MijnLeuven organiseert ook activiteiten die Leuvense jongeren laten proeven van cultuur, zowel op school tijdens hun vrije tijd.

Voor en door jongeren
Wat het magazine en de website zo uniek maakt, is dat ze grotendeels door de jongeren zelf worden gerealiseerd. Dat gebeurt onder andere door de M-crew, de vrijwilligerswerking van mijnLeuven. Ook de Leuvense middelbare scholen zijn uitgenodigd om te participeren aan het mijnLeuven-project.

Samenwerking
MijnLeuven is een samenwerking tussen verschillende vrijetijdsdiensten van de stad Leuven (jeugdcentrum Vleugel F, 30CC, sportdienst, M …) en van enkele Leuvense organisaties.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.