Zarza

Restaurant Zarza is een smaakvol ingericht etablissement aan de Bondgenotenlaan. Het restaurant is lang en smal en opgedeeld in twee gedeelten waardoor je nooit het gevoel hebt dat het er heel druk is. Wij zaten in het achterste gedeelte met een lichtkoepel en een groot raam dat uitgaf op de mooie stadstuin met bomen en een fonteintje. Ondanks het feit dat we binnen zaten, werd er zo toch een openluchtgevoel gecreëerd.

We hadden een tafeltje gereserveerd voor drie personen en werden op vriendelijke wijze door het personeel naar onze tafel begeleid en van een menu voorzien. We bestudeerden de menukaart en raakten het er al snel over eens dat we alledrie de Menu Zarza Folie zouden nemen. Deze menu kostte 44 euro te vermeerderen met 19 euro als je er aangepaste wijnen bij wilde. Onze tafelgenoot was niet zo’n wijnliefhebber en hield het op cola en ice-tea. Mijn vriend en ik gingen voor de aangepaste wijnen.

Al snel kwam men ons vragen of we een aperitiefje wensten. Ik moest wat moeite doen om het snel afgeraffelde lijstje te verstaan, maar de aperitief Zarza met cava en bosbessencoulis leek me wel wat. Mijn vriend ging voor een sherry dry Lustau. Onze kameraad was tevreden met zijn échte ice-tea. Omdat onze kameraad niet zo’n liefhebber was van kaastaart, vroegen we of het mogelijk was dit dessert door iets anders te vervangen. Na een lichte aarzeling werd aangeboden de kaastaart te vervangen door een dame blanche.

Om de eerste honger al wat te stillen aten we van het brood dat door de bediening gebracht was. Op tafel stonden zout en bordjes met olie. Mooi gepresenteerd, maar praktisch was het nogal moeilijk om de olie vanaf de platte vierkante bordjes zonder morsen op het brood te krijgen.

Als appetizer kregen we een hapje met garnaal, geitenkaas en tomatengelei. Een mooie intro voor de rest van de menu. Het voorgerecht met mozarella, ham en asperges was lekker, maar het was vooral de groene gazpacho die mijn smaakpapillen wist te veroveren. Zalig in combinatie met de zoute smaak van de makreel. De kabeljauw was perfect gebakken en heerlijk mals. We sloten de maaltijd af met een kaastaartje voor mijn vriend en mezelf en een dame blanche voor onze kameraad. Het kaastaartje was in combinatie met de vruchten en de lavendel superlekker, maar van de dame blanche had ik toch net iets meer creativiteit verwacht van een restaurant van het kaliber van de Zarza.

Als digestiefje bestelden mijn vriend en ik nog een calvados. Om de maaltijd in schoonheid te eindigen.

In totaal kostte dit gezellig avondje uit ons 207,70, dranken inbegrepen.

Praktisch
Bondgenotenlaan 92, 3000 Leuven
016/205 005
info@zarza.be
http://www.zarza.be

Onze keuze
Menu Zarza Folie
Gemarineerde buffelmozarella, Bellota ham, asperges, notenolie, tomaat, venkel
Gazpacho van groene groentjes, makreel, Avruga
Kabeljouw “chermoula”, jonge wortel, asperges, verse kruiden
Kaastaartje, limoentjes uit Madagaskar, aardbei en lavendel

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Zarza”

Andrew Wils
(on juli 24th, 2011 at 22:11)

Die platte bordjes met olijfolie zijn ideaal om een stukje brood in te dippen… handig!
Ook nog even meegeven dat ze bij Zarza op eenvoudige vraag ook een vegetarische variant van hun menu’s serveren.

 
Carolien
(on juli 26th, 2011 at 17:21)

@Andrew: Het zal aan mijn onhandigheid gelegen hebben, maar ik vond het een beetje een geknoei. ;-)