Leuvense kandidaten voor Belgisch Kampioenschap Biertappen worden tijdens Hapje Tapje geselecteerd!

Naar goede gewoonte gaat Stella Artois later dit jaar opnieuw op zoek naar ’s werelds beste tapper… maar vooraleer het Wereldkampioenschap in zicht komt, moet er nog een hele weg afgelegd worden.

In Leuven start de zoektocht naar de beste lokale Stella Artois-tapper alvast dit weekend, tijdens Hapje Tapje! Op zondag 31 juli zal een professionele jury, op basis van de “9 step pouring ritual”, oordelen over de tapkwaliteiten van de ambitieuze deelnemers uit de bierhoofdstad. De 5 beste Leuvense tappers krijgen sowieso een plaatsje in de Belgische finale!

Belgisch Kampioenschap Biertappen van Stella Artois
Stella Artois staat voor kwaliteit, traditie en vakmanschap, ook als het aankomt op het serveren van een perfect frisse Stella Artois. Op basis van de “9 step pouring ritual” of het schenkritueel in 9 stappen, gaat het merk daarom sinds 1997 jaarlijks op zoek naar de beste tapper ter wereld. Voor de nakende 15e editie van de Stella Artois Belgian Draught Master, worden de Leuvense preselecties georganiseerd tijdens het feestelijke Hapje Tapje.

Op zondag 31 juli, van 13u tot 18u, mogen horeca-professionals op de Oude Markt komen aantonen dat zij als geen ander de kunst beheersen om een Stella Artois te tappen van het vat en deze vervolgens zoals het hoort aan te bieden. Een professionele jury bestaande uit bierexperts zal de kandidaten beoordelen en daarbij met meer dan 50 criteria rekening houden. De 5 beste tappers krijgen meteen een plaatsje in de Belgische finale die plaatsvindt op maandag 26 september.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.