Paard van Troje Leuven staat te koop

In de Standaard lezen we dat de veelgeprezen boekhandel Paard van Troje een overnemer zoekt voor het Leuvense filiaal. De winkel op het Ladeuzeplein in Leuven stond vorig jaar al eens te koop, maar toen wist zaakvoerder Bart Van Aken de zaak te redden met een kapitaalinjectie. De winkel is opnieuw financieel gezond en maakt winst, maar Van Aken wil zich concentreren op het filiaal in Gent. Volgens de zaakvoerder is de verkoop van het Leuvense ‘een anticipatie op de neerwaartse spiraal waarin het hele boekenvak zich bevindt’. Hij verwacht niet meteen een herstel van de markt en wil zijn tijd en creativiteit investeren in één winkel.

Hopelijk lukt het om een overnemer voor de zaak te vinden, want het zou jammer zijn als deze winkel, gekend voor zijn tegendraadse assortiment, uit Leuven verdwijnt.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Paard van Troje Leuven staat te koop”

Bert
(on juli 27th, 2011 at 12:33)

Het staat ook in De Morgen vandaag (woensdag 27 juli).