Leuven is ook een voetbalploeg

‘Leuven is een basketploeg’, zongen de supporters van Anderlecht ergens in de eerste helft. Dat klopt, en niet eens zo’n goeie. Maar Leuven is/heeft dus ook een voetbalploeg. Dat hebben spelers en supporters van Anderlecht zelf mogen ondervinden.

Van de lente van 1950 was het geleden dat Leuven nog eens op het hoogste niveau voetbalde. Reden genoeg om er als voetballiefhebber en ingeweken Leuvenaar bij te zijn op de dag van de rentree. En ook reden genoeg om nog twee generaties mee te nemen. Een voetballende neef van 16 jaar jonger en een zoon van nog eens 16 jaar jonger. Als de geschiedenis zich herhaalt is die laatste 66 de volgende keer dat Leuven in eerste speelt.

Maar het zou ook gewoon kunnen dat Leuven de komende 61 jaar aan één stuk op het hoogste niveau voetbalt. De eerste match was in elk geval Hitchcock van begin tot eind. Een gemiste penalty van de man-van-20-miljoen, een rode kaart voor de verloren zoon, een goal van de tegenstander met een man minder. En dat was nog maar de eerste helft.

Na de hamburger (voor de vader) en friet (voor de zoon) was het tijd voor deel 2. En het scenario werd alsmaar mooier. Eerst de gelijkmaker met de hulp van de tegenstander. Zeven minuten vóór tijd dé kans op onsterfelijkheid. En dan, als iedereen zich al in de handen wreef met het gewonnen puntje, de ultieme ontlading in Den Dreef. Het was dan wel geen basketuitslag, maar de drie punten bleven wel in Leuven.

Zoon glom de hele weg terug en droomt nu alles nog eens opnieuw. Zijn t-shirt uit de fanshop heeft hij aan mogen houden, zijn sjaal deed hij alsnog uit. Vader heeft nog even naar Stadion gekeken om te zien of het geen droom was. Maar ook daar heeft OH Leuven gewonnen en zijn ze de eerste leider in eerste klasse.

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Leuven is ook een voetbalploeg”

Steve
(on juli 30th, 2011 at 0:42)

16 jaar jong, en nog eens 16 jaar jonger. Kan momenteel ni goed volgen, maar concludeer wel dat vader dan al ni meer van de jongste is! En toch nog topscorer geworden verleden jaar? Sterk…

 
BA
(on juli 30th, 2011 at 2:00)

OHL is kei goe bezig!

 
danny
(on augustus 2nd, 2011 at 14:57)

cultuur in Leuven speelt al decennia in Eerste klasse!
Het werd tijd dat de voetbalploeg ons volgde:)