Doop nieuwe vlinderstruik Buddleja ARGUS White & Velvet

ARGUS, het milieupunt van KBC en Cera, BEST-select en ILVO hebben vandaag rond 12u00 hun nieuwe vlinderstruiken, de Buddleja ARGUS® White & Velvet, gedoopt. De Leuvense burgemeester Louis Tobback aanvaardde het peterschap over deze nieuwe vlinderstruik en nam de gieter fier ter hand.

De Buddleja ARGUS® is een nieuwe cultivar met schitterende witte of paarse bloemen. Het meest vernieuwende en unieke is dat deze Buddleja nauwelijks zaad maakt, en dus niet meer woekert. Het is m.a.w. een niet invasieve hybride, die zich in de siertuin of aanplanting niet ongewenst zal uitbreiden.

De witte bloemvariant, de Buddleja ARGUS® White is bijzonder compact en daarom ook geschikt voor kleinere stadstuintjes. De Buddleja ARGUS® Velvet is een forsere variant, met mooi buigende paarse bloempluimen. Net als de reeds bestaande Buddlejasoorten trekken beide ARGUScultivars vlinders aan. Zo brengen ze leven in de tuin en vormen ze een ideale bron van diversiteit. Net deze biodiversiteit willen ARGUS, BEST-select en ILVO stimuleren.

De Buddleja ARGUS® White en Velvet hebben een grote sierwaarde vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze en de bladkleur, vooral als accentplant in openbaar groen en in de tuin. Vanaf vandaag kan iedereen aan de KBC kantoren in Leuven terecht, om de gloednieuwe Buddleja ARGUS® te bewonderen.

(foto – © KBC/DonvilErwin)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.