Tweede keer, goede keer (2)

We hebben goed nieuws en slecht nieuws over OHL. Er werd verloren in Zulte-Waregem, maar we doen het nog altijd beter dan 61 jaar geleden. Toen pakte Stade op de tweede speeldag een spectaculair eerste punt.

Zondag 11 september 1949 trok Stade naar La Gantoise dat de eerste match op Sporting Charleroi met 0-2 gewonnen had en daardoor aan de leiding stond. Het is bloedheet in Gent en het wedstrijdverloop doet de temperatuur nog wat hoger oplopen.

Toen en Sergeant, die laatste met een knap dropshot, brachten Leuven 0-2 voor. Een eerste overwinning leek in de maak, maar nog voor de rust kon Gent tegenscoren. ‘Met een reusachtige som moed en doordrijvendheid, maar eerder ongeordend, staken de Buffalo’s van wal na de rust. Stade trachtte stand te houden  en haar ploeg schoot daar haar laatste physieke reserves bij in.’ Zo beschrijft de journalist van Het Volk de ontwikkelingen in de tweede helft. En dat loont want de thuisploeg komt 3-2 voor.

Maar nog is het niet afgelopen. Toen beleeft ‘tien seconden voor het einde’ een Amoah-moment en schiet de 3-3 op het bord. Meteen goed voor een eerste punt.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.